Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojovičová: Zaplnená aréna bude naša výhoda

Basketbalový sviatok v Košiciach láka. Euroligový súboj Good Angels s najlepším tímom v Európe UMMC Jekaterinburg uvidí od 18.00 takmer zaplnená Steel Aréna.

27.11.2013 12:00
Košice, Salamanca Foto: ,
Ilustračné foto
debata

V utorok večer bolo podľa informácií generálneho manažéra košického klubu Daniela Jendrichovského predaných už 7500 lístkov.

„Veľmi sa na zápas tešíme. Bude to výnimočné. Vonku sme už hrali pred veľkými návštevami, ale teraz prídu naši fanúšikovia, ktorí nás budú celý duel povzbudzovať. Iste budem mať zimomriavky. V Steel aréne som bola v minulosti na hokeji, ale prekvapila ma kocka, lebo z hľadiska sa mi zdalo, že je oveľa vyššie, ako keď som behala popod ňu,“ skonštatovala kapitánka Good Angels Lucia Kupčíková.

Desaťnásobný slovenský šampión sa v Steel Aréne už raz predstavil, pred šiestimi rokmi podľahol vtedajšiemu euroligovému šampiónovi Spartaku Moskovská oblasť 62:84. Z vtedajšieho kádra už v domácom družstve nepôsobí ani jedna hráčka.

Jedna z najmladších hráčok Good Angels len osemnásťročná Barbora Bálintová si vtedy duel vychutnala ako diváčka. „Bol to úžasný zážitok, dúfam, že teraz to bude pre ľudí rovnaké. Veľmi sa teším. Pred takým publikom som ešte nehrala. Dúfam, že príde veľa ľudí a uvidia pekný zápas s dobrým koncom pre nás. Je to pre nás čosi nové, ale verím, že to zvládneme a budeme v pohode. Aby sme mohli Jekaterinburg poriadne potrápiť, musí nám vychádzať všetko – obrana aj útok,“ vraví šikovná rozohrávačka.

Páči sa jej palubovka i nová šatňa, ktorú majú v hale k dispozícii. „Je väčšia ako máme v Infiniti aréne. Celé je to tu krásne. Očakávala som, že ihrisko bude v aréne pôsobiť menším dojmom, ale je to akurát,“ poznamenala.

Jej staršia a skúsenejšia spoluhráčka Miljana Bojovičová zažije vo viacúčelovej hale doslova premiéru. „Nebola som sa tam pozrieť ani na hokeji, ale pozdáva sa mi to. Nemyslím si, že budeme pod stresom. Príde síce veľa divákov, ale budú na našej strane, takže to bude naša výhoda. Ich povzbudzovanie nám dodá extra motiváciu. Zvykli sme si už aj na koše a palubovku. Nie je to síce ako "doma“, ale počas zápasu aj tak myslíte už len na hru a nie na koše, " tvrdí srbská tvorkyňa hry. Čím môžu Košičanky zdolať extrémne silného súpera? „Srdcom,“ odvetila bez zaváhania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Lucia Kupčíková