Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prešovskí hádzanári zabojujú o Ligu majstrov

Hádzanári Tatrana Prešov majú veľkú šancu zahrať si prestížnu Ligu majstrov. Stačí, ak zvládnu víkendový kvalifikačný turnaj, ktorý sa uskutoční v ich domácom prostredí.

31.08.2013 07:00
Radoslav Antl Foto: ,
Radoslav Antl je jedna z hlavných opôr Prešovčanov.
debata

Majiteľ Prešova po zisku deviateho titulu angažoval trénera Petra Hatalčíka a troch nových hráčov – do spojkového radu prišli z Michaloviec Patrik Hruščák a ukrajinský legionár Viačeslav Sadovyj a na pivota poľský reprezentant Damian Krzystofik. Postup do Ligy majstrov je prvým veľkým cieľom novej sezóny.

Prešovčania si pred kvalifikáciou urobili chuť víťazstvom na výborne obsadenom turnaji šampiónov v bosnianskom Doboji. Po výhrach nad domácim tímom a srbskou Vojvodinou remizovali s francúzskym Dunkerque a vo finále zdolali slovinský Pivovarna Laško Celje, patriaci k európskej špičke. Jediným negatívom turnaja boli väčšie či menšie zranenia niektorých hráčov.

"Za kvalitnými súpermi musíme cestovať do zahraničia, na turnaj do Doboja sme išli s istou dávkou rizika. Veď za štyri dni sme hrali štyri ťažké zápasy. Ale výhra na prestížnom podujatí má obrovskú cenu a dvihla náš kredit,“ povedal po návrate tréner Hatalčík. Ten napokon viacerých hráčov v generálke na Ligu majstrov, ktorou bol extraligový zápas s ŠKP Bratislava šetril. Tatran napriek tomu uštedril policajtom debakel.

Prvou prekážkou na ceste do Ligy majstrov bude v sobotu večer Besiktas Istanbul. Prešovčania budú musieť zabudnúť na kvalifikačný turnaj spred dvoch rokov, keď tiež v domácej hale prekvapujúco prehrali s FC Porto o jediný gól a sen o Lige majstrov sa rozplynul hneď na začiatku. Ak prekonajú tureckú prekážku narazia vo finále kvalifikácie na víťaza zápasu Dynamo Minsk – AEK Atény. Práve Minsk, ktorý cez leto výrazne lovil v európskych vodách, by mal byť najväčším konkurentom Tatrana v boji o miestenku v C-skupine Ligy majstrov, kde už čakajú takí súperi ako FC Barcelona, Paris SG, Vardar Skopje či Wacker Thun.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatran Prešov #hádzanárska liga majstrov #Peter Hatalčík