Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brno veľmi chcelo pokoriť Prahu, vraví majsterka Hejková

Zberateľka majstrovských titulov sa dočkala ďalšieho rozšírenia svojej zbierky. Trénerka Natália Hejková (58) zažila vo štvrtok v Brne už šestnásty raz vo svojej kariére oslavy titulu ligového majstra.

04.05.2013 15:54
Natália Hejková Foto:
Natália Hejková.
debata

Po troch československých, desiatich slovenských a dvoch ruských si vychutnala majstrovskú radosť s hráčkami českého tímu USK Praha. Na záverečné víťazstvo nad Brnom potrebovali jej hráčky predĺženie (80:73). Celú sériu vyhrali Pražanky 3:1 na zápasy.

"Bolo to dramatické a zaujímavé až do konca, ale také finále som aj očakávala a aspoň sa diváci nenudili. Brno sa na sériu proti nám dobre nachystalo a veľmi v ňom chcelo pokoriť Prahu. Som rada, že naše družstvo si udržalo koncentrovaný výkon až do konca a napokon rozhodla kvalita, ktorá bola vyššia na našej strane. Titul získaný práve v Brne má pre mňa aj svojskú príchuť, lebo práve v tomto meste som sa tešila z dvoch titulov v Európskej lige a na to sa nedá len tak zabudnúť,“ uviedla Hejková.

Viacerí aktéri posledného súboja v Brne v médiách tvrdili, že rozhodcovia ovplyvnili zápas v prospech pražského tímu, keď až veľmi úzkostlivo posudzovali niektoré situácie a domácim pískali veľa faulov. Brnianska líderka Hana Horáková, ktorá sa musela z palubovky porúčať pred začiatkom predĺženia, dokonca povedala, že by si za svoj výkon tiež zaslúžili zlatú medailu. Čo si o tom myslí trénerka víťaziek?

"To nebolo len v tomto jednom stretnutí, že si sťažovali. My sme na rozdiel od nášho súpera nevyplakávali v českých novinách a sústreďovali sa viac na svoj výkon ako na rozhodcov,“ podotkla úspešná trénerka.

Pražanky získali titul v českej najvyššej súťaži vlani aj predvlani, a tak sa skompletizovanie hetriku očakávalo akoby automaticky.

"V tomto sme to mali ťažšie ako náš súper. Pod tlakom sme hrali počas celej sezóny. Ja som už na to za tie roky zvyknutá, ale som rada, že aj hráčky sa s tým výborne vyrovnali. S klubom máme vysoké ciele aj naďalej. Už pred časom som podpísala zmluvu aj na ďalšiu sezónu, kde chceme opäť vyhrať domácu ligovú súťaž a v Eurolige sa prebojovať do Final Eight. To sa nám v tejto sezóne nepodarilo,“ dodala Hejková.

debata chyba