Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kouč Turkov označil trénerov v NBA za hlupákov

Pivot Utahu Enes Kanter nepomôže Turkom v kvalifikácii o postup na basketbalové majstrovstvá Európy 2013, čo mimoriadne rozohnilo staronového trénera reprezentácie Bogdana Tanjeviča.

21.08.2012 14:04
basketbal ilustračná Foto:
Ilustračná snímka.
debata

„Nečudujem sa, že odmietol prísť. Amerika je totiž to pravé miesto, kde môžete ‚stratiť‘ hlavu – predovšetkým ‚zásluhou‘ koučov, akí tam trénujú. V NBA sa za sto rokov objavili traja alebo štyria dobrí tréneri. Zvyšní sú hlupáci, vrátane Tyrona Corbina v Utahu. Nechcel som mu volať, nerád debatujem s ľuďmi, ktorí nevedia, čo robia. Kanter pod jeho vedením zabudol hrať basketbal. Nikdy z neho nebude center, no predsa nastupuje práve na tejto pozícii a hrá chrbtom ku košu. Napriek 210 centimetrom bol v tureckej reprezentácii najlepším strelcom. V NBA sa však vôbec nedostáva ku strelám,“ vylial si zlosť v rozhovore pre La Gazzetta dello Sport 65-ročný Srb Tanjevič, ktorý priviedol Turkov k strieborným medailám na domácich majstrovstvách sveta 2010 a v júni tohto roka vystriedal na lavičke Orhuna Eneho.

Svoje slová môže prchký rodák z čiernohorského mestečka Pljevlja podložiť aj štatistikami, ktoré dosiahol Kanter vo svojej nováčikovskej sezóne v NBA. V drese Utah Jazz zasiahol do všetkých 66 stretnutí základnej časti ako striedajúci hráč, priemerne nastrieľal iba 4,6 bodu a doskočil 4 lopty. „Sám Kanter potrebuje tureckú reprezentáciu viac, ako ona potrebuje jeho,“ domnieva sa Tanjevič.

debata chyba