Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V škole som nechýbal na fyzike, smial sa Hudáček po dvoch góloch a asistencii

Najlepší zápas po letnom príchode do Liberca má za sebou slovenský hokejový útočník Libor Hudáček.

14.10.2018 21:53
Libor Hudáček Foto: ,
Libor Hudáček.
debata

Tromi bodmi za dva góly a asistenciu nasmeroval svoj tím k hladkému víťazstvu 5:0 nad Litvínovom a pomohol mu k posunu na druhé miesto extraligovej tabuľky.

Liberec položil základ štvrtej domácej výhry v rade už v prvej tretine, v ktorej dokázali streliť štyri góly. Dva z nich padli práve z hokejky Hudáčka, ktorý po zápase žiaril spokojnosťou.

„Mali sme vynikajúci vstup do zápasu a celá prvá tretina bola z našej strany perfektná. Povedal by som, že to bol asi náš najlepší začiatok zápasu v sezóne. Využili sme šance, padli nám tam štyri rýchle góly. Keď to takto vyjde, tak je potom radosť hrať,“ povedal Hudáček.

„Myslím si však, že výsledok úplne nezodpovedá priebehu zápasu. Aj Litvínov si vypracoval dostatok šancí, aby dal nejaký gól. Roman (Will) to ale perfektne zavrel a v ťažkých chvíľach nás podržal,“ pochválil libereckú brankársku jednotku rodák zo Spišskej Novej Vsi.

Hudáček, ktorý zamieril do Liberca zo švédskeho Färjestadu, čakal na gól či bod od piateho extraligového kola, keď dvakrát skórovaldo siete Zlína. Dnes tak svoj gólový účet hneď zdvojnásobil.

„Už bolo načase. Niekedy sú zápasy, keď si vypracujete niekoľko šancí, ale nemáte šťastie v koncovke. Som rád, že som ho dnes mal, a dúfam, že v tom budem pokračovať aj naďalej a ďalšie góly prídu,“ verí slovenských útočník, ktorý si v drese Slovana Bratislava zahral aj KHL.

Hudáček najprv v siedmej minúte otvoril skóre stretnutia šikovnou strelou spoza bránky. „Prvý gól bol dôležitý, určil podobu prvej tretiny. Chvíľku som si počkal, kým sa súperov brankár bude vracať do bránky, a potom som mu odrazil puk o betón do bránky. V škole som nechýbal na fyzike, uhol dopadu sa rovná uhlu odrazu, takže to vyšlo,“ smial sa strieborný medailista zo svetového šampionátu v roku 2012.

Druhým gólom potom zvýšil po ukážkovo zahratom prečíslení už na 3:0. „Druhý gól mi zase parádne pripravil Kuba Valský a ja som strieľal bez prípravy. Pozerali sme ráno zostrihy z NHL na Pastrňáka a spol. A snažili sa niečo pochytiť,“ uviedol dobre naladený slovenský reprezentant.

Brankárska opora žlto-čiernych Jaroslav Janus nebol tentokrát ani na súpiske, pretože Litvínov skúšal novú posilu Petra Kváču. Streleckú formu potvrdil aj Radoslav Tybor z Vítkovíc, ktorý sa po dvoch góloch v piatok presadil aj v nedeľu, no jeho tím nestačil na Kometu Brno 3:4 po predĺžení.

Česká liga – 10. kolo:

Chomutov – Zlín 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)

Liberec – Litvínov 5:0 (4:0, 0:0, 1:0)
Libor Hudáček (Liberec) 2+1

Mladá Boleslav – Olomouc 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branislav Konrád (Olomouc) odchytal celý duel a kryl 30 striel

Vítkovice – Kometa Brno 3:4 (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0, 0:1)
Radoslav Tybor 1+1 – Tomáš Malec 0+1

Plzeň – Hradec Králové 2:1 po sam. nájazdoch (0:1, 0:0, 1:0 – 0:0, 1:0)

debata chyba
Viac na túto tému: #Libor Hudáček #HC Bílí Tygři Liberec