Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako Forsberg. Slovák zariadil víťazstvo Litvínova parádnym nájazdom

Slovenský hokejový útočník František Gerhát nikdy nepatril medzi vychýrených strelcov. Málokedy sa mu v jednej sezóne podarí dosiahnuť viac ako tri či štyri presné zásahy.

18.10.2017 14:54
František Gerhát Foto:
František Gerhát.
debata

V utorok však vo farbách Litvínova rozhodol o triumfe nad Plzňou v predĺžení. Domáci dostali v extra päťminútovke výhodu trestného strieľania, jeho exekútorom bol Gerhát.

Od stredového kruhu sa vybral smerom k brankárovi Miroslavovi Svobodovi po svojej ľavej strane, napokon puk zasunul do bránky parádnou kľučkou po vzore Petra Forsberga z finále ZOH 1994.

Gerhátov nájazd v čase 1:36.

„Na tú kľučku som si veril. Myslím si, že ju mám celkom dobre natrénovanú. Šlo len o to, aby som si veril a skúsil to. V prvom okamihu som ani nevedel, že rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. Keď som to uvidel, hneď som vedel, čo urobím. Vedel som, že brankár Svoboda je z prvej ligy a ešte to asi nemá tak opozerané. Našťastie to vyšlo,“ povedal Gerhát pre hokej.cz.

„Takéto nájazdy mám natrénované, no v poslednom čase som ich prestal skúšať, pretože naši brankári s tým už rátajú. Vždy mi tam strčia hokejku. Trochu som tušil. že brankár Svoboda by mohol ísť na tú stranu, na ktorú som potreboval,“ dodal Gerhát.

debata chyba
Viac na túto tému: #František Gerhát