Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

New Jersey stále nestratilo ani bod, Daňa zapísali na listinu nechránených hráčov

Hokejisti New Jersey dvakrát prehrávali s hráčmi San Jose, ale napokon triumfovali 3:2 v nedeľňajšom stretnutí NHL.

15.10.2018 06:33 , aktualizované: 08:36
San Jose Sharks, Blake Coleman Foto: ,
Obranca San Jose Brent Burns (vpravo) v súboji s útočníkom New Jersey Blakom Colemanom.
debata

Po bezgólovej prvej tretine otvoril skóre v 24. min center prvej formácie Sharks Joe Pavelski, ale už o štyri minúty vyrovnal v presilovej hre Kyle Palmieri.

Ešte pred druhou sirénou poslal San Jose do vedenia Timo Meier. Po 37 sekundách tretej časti vyrovnal znovu 27-ročný krídelník Palmieri. V 44. min rozhodol o triumfe „diablov“ 24-ročný Jean-Sébastien Dea.

Palmieri strelil dva góly aj v treťom zápase sezóny 2018/2019. Stal sa štvrtým hráčom v histórii súťaže, ktorý skóroval v každom z prvých troch duelov novej sezóny aspoň dvakrát.

„Ešte nikdy som podobným spôsobom sezónu nezačal, to je isté. Navyše, po troch zápasoch máme na konte tri triumfy a žiadnu prehru. Je to presne to, po čom sme túžili. Snáď v tom budeme pokračovať,“ uviedol americký krídelník pre oficiálny ligový web.

Devils v sezóne 2018/2019 ešte nestratili ani bod, postupne zdolali Edmonton, majstrovský Washington i San Jose.

Winnipeg zdolal Carolinu 3:1. Brankár Jets Laurent Brossoit si pri víťazstve pripísal 42 úspešných zákrokov.

„Bol fantastický. Nadviazal na skvelý predsezónny kemp,“ pochválil gólmana tréner „tryskáčov“ Paul Maurice. Víťazný gól strelil dve minúty pred koncom útočník Bryan Little.

Okrem neho sa za kanadský tím presadili aj Patrik Laine a Kyle Connor, ktorý spečatil triumf sekundu pred koncom do prázdnej bránky.

Jediným strelcom „hurikánov“ bol útočník Michael Ferland.

„Winnipeg dokázal, že je jedným z favoritov na Stanleyho pohár. Už v minulej sezóne boli jedným z najlepších tímov v lige,“ povedal na adresu súpera kouč Hurricanes Rod Brind'Amour.

Anaheim triumfoval nad St. Louis 3:2. Víťazný gól strelil útočník Andrew Cogliano, pre ktorého to bol 100. zásah v drese Ducks. Rodák z Toronta sa presadil v 55. min.

„Myslím si, že to bol pre náš tím veľmi dôležitý gól. Nezáleží na tom, kto ho dal. Dostať sa do vedenia v takom čase bolo pre nás kľúčové. Som rád, že som k tomu mohol prispieť,“ uviedol Cogliano.

Nedeľňajšie výsledky NHL:

New Jersey – San Jose 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Góly: 28. Palmieri (Hall, Vatanen), 41. Palmieri (A. Greene, Severson), 44. Dea (Müller, Hall) – 24. Pavelski (Burns, E. Kane), 36. Meier (Couture, Hertl)

St. Louis – Anaheim 2:3 (0:1, 2:0, 0:2)
Góly: 32. A. Steen (Edmundson, Tarasenko), 36. Bozak (Maroon) – 19. Silfverberg (Comtois, H. Lindholm), 48. Street (Manson, Fowler), 55. Cogliano (Kesler, H. Lindholm)

Winnipeg – Carolina 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
Góly: 45. Laine (Wheeler, Morrissey), 58. Little (Morrissey), 60. Connor (B. Tanev) – 48. Ferland (D. Hamilton, Aho)

Daňo uvoľnil miesto Petanovi

Vedenie Winnipegu zapísalo slovenského hokejistu Marka Daňa na listinu nechránených hráčov. Pokiaľ si ho v lehote 24 hodín nestiahne iný tím, budú ho môcť „tryskáče“ poslať na farmu do Manitoby (AHL).

Podľa portálu sportsnet.ca musel Daňo uvoľniť miesto v kádri Nicovi Petanovi, ktorý sa vracia do mužstva po tom, čo si vyžiadal voľno po smrti otca. Slovenský útočník v tejto sezóne šancu zahrať si za Winnipeg nedostal.

V predsezónnom kempe si síce vybojoval miesto v 23-člennom kádri, no všetky súťažné zápasy sledoval iba z tribúny. V AHL sa 23-ročný Daňo naposledy predstavil v ročníku 2016/2017. V uplynulej sezóne odohral za Jets 23 zápasov, v ktorých si pripísal dva góly a asistenciu.

debata chyba
Viac na túto tému: #New Jersey Devils #San Jose Sharks