Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jarošovi nepomohla ani dobrá forma. Na farmu odchádza aj Réway

Slovenský hokejista Christián Jaroš už nepokračuje v prípravnom kempe prvého tímu Ottawy Senators v severoamerickej NHL. Klub z hlavného mesta Kanady ho preradil na farmu do tímu AHL Belleville Senators.

24.09.2017 18:50
Christián Jaroš, Travis Dermott Foto: ,
Slovenský obranca Ottawy Christián Jaroš v súboji s Travisom Dermottom z Toronta v predsezónnom prípravnom zápase NHL.
debata

Dvadsaťjedenročnému obrancovi sa stalo osudným nedeľňajšie veľké zužovanie kádra, okrem Jaroša opustilo kemp ďalších 21 hokejistov. Rodákovi z Košíc nepomohla k udržaniu sa v prvom tíme ani dobrá forma – počas kempu odohral jedno prípravné stretnutie proti Torontu Maple Leafs (6:2), v ktorom bol na ľade vyše 18 minút a pripísal si asistenciu.

Jaroš dosiaľ v zámorí nepôsobil, ostatné sezóny odohral vo švédskom klube Lulea HF, s ktorým v roku 2015 triumfoval v hokejovej Lige majstrov. V tom istom ročníku získal bronzovú medailu na MS hráčov do 20 rokov.

Réway opustil kemp Montrealu

Slovenský hokejista Martin Réway opustil v nedeľu tréningový kemp Montrealu Canadiens v severoameric­kej NHL.

„Habs“ poslali talentovaného útočníka na farmu do Laval Rocket v nižšej AHL spolu s dvoma ďalšími hráčmi. Dvadsaťdvaročný Réway neodohral v prípravnom kempe žiadny zápas. V drese Montrealu sa v lete predstavil na turnaji nováčikov.

Martin Réway v reprezentačnom drese. Foto: Ivan Majerský, Pravda
Martin Réway Martin Réway v reprezentačnom drese.

Rodák z Prahy absentoval na súťažnom ľade viac ako rok pre problémy so srdcovým svalom a imunitným systémom. V roku 2013 bol draftovou voľbou Montrealu vo štvrtom kole, celkovo 116. vybraným hokejistom. Od ukončenia úspešného pôsobenia v tíme Gatineau Olympiques v kanadskej juniorskej ligy QMJHL strávil dve sezóny v Európe.

Pôsobil pražskej Sparte a okúsil aj najvyššiu švajčiarsku súťaž v drese HC Fribourg-Gottéron. V ročníku 2016/2017 pre spomenuté zdravotné problémy neodohral ani jeden zápas.

V roku 2015 prispel v slovenskej reprezentácii výraznou mierou k zisku bronzu na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov, hral už aj na dvoch seniorských svetových šampionátoch.

Ottawa poslala Jaroša do Belleville

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Martin Reway #Ottawa Senators #Christián Jaroš