Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nashville zažíva ošiaľ. V uliciach mesta rátajú s oslavou pre vyše 100 000 ľudí

Keď spojíte najväčší americký festival country hudby s oslavou zisku hokejového Stanley Cupu, vzíde z toho obrovská párty, na ktorej bude ulicami Nashvillu pochodovať až 100 000 ľudí.

08.06.2017 21:55
Nashville Predators, Bridgestone Arena Foto: ,
Fanúšikovia Nashvillu pred svojou Bridgestone Arenou.
debata

Podľa predstaviteľov mesta pomyslenie na také niečo by bolo „epické“, ale vôbec nie nemožné.

Už vo štvrtok sa v Nashville začína CMA Music Festival a potrvá do nedele, pričom denne sa ráta s návštevnosťou 80 000 ľudí. A práve vo štvrtok a v nedeľu sú na programe ďalšie dva zápasy dosiaľ vyrovnanej finálovej série bojov o Stanleyho pohár (2:2) medzi obhajcom z Pittsburghu a nováčikom na tejto scéne Nashvillom.

Matematika je jasná, ak hokejisti Nashvillu oba duely zvládnu víťazne, môžu v nedeľu oslavovať prvý Stanleyho pohár v dejinách mesta aj klubu. A to v domácom prostredí, keďže vo štvrtok sa hrá v Pittsburghu.

Primátorka mesta Megan Barryová oznámila, že vedenia festivalu a tímu Predators už vopred uzavreli dohodu o vzájomnej spolupráci. Rátajú s tým, že v prípade zisku Stanley Cupu budú ulicami pochodovať davy ľudí, ktorých početnosť sa bude môcť porovnávať azda len s oslavou výročia vzniku mesta 4. júla či klasickou novoročnou párty.

„Keď si predstavíte, čo všetko sa deje v našom meste aj celom regióne, je to doslova impozantné. Nie som si istý, či je to porovnateľné s nejakým ďalším mestom v našej krajine,“ uviedol Butch Spyridon, prezident spoločnosti pre zábavu a turizmus v Nashville pre web denníka The Tennessean.

zväčšiť Aj v uliciach Nashvillu dominuje hokejová... Foto: Reuters, Christopher Hanewinckel
Nashville Predators, Aj v uliciach Nashvillu dominuje hokejová tematika.

V Nashville sa stalo peknou tradíciou, že počas každého zápasu v aktuálnom play off NHL vyjdú do ulíc mesta tisíce ľudí, aby sa zabavili aj v súvislosti s hokejom. Po štvrtkovom zápase číslo 5 v Pittsburghu sa uskutoční veľká oslava na miestach medzi Štvrtou a Siedmou avenue. Ľudia si tam budú môcť pozrieť zápas na dvoch veľkých obrazovkách na Štvrtej, resp. medzi Piatou a Šiestou avenue.

Vedenie Predators plánuje otvoriť aj domovský stánok Bridgestone Arenu pre fanúšikov, ktorí si budú chcieť pozrieť zápas v Pittsburghu práve na obrazovke v jej útrobách. Nebude to zadarmo, ale ceny lístkov budú oveľa nižšie ako počas zápasov play off v aréne. Pre držiteľov permanentiek to bude 5 amerických dolárov a pre ostatných návštevníkov 15 USD. Zisk z predaja pôjde na Nadáciu Nashville Predators.

Čo sa týka potenciálne rozhodujúceho šiesteho zápasu v nedeľu, aj v tomto smere už majú radní mesta Nashville svoj plán. Veľké pouličné oslavy sa budú konať až na troch miestach – Broadwayi, Walk of Fame Park a Ascend Amphitheater. Podľa Spyridona je počet oslavujúcich približne 100 000 ľudí reálny – 45 000 ich bude na hudobnom festivale v Nissan Stadium, takmer 18 000 v hokejovom stánku Bridgestone Arene a ďalších 50 000 priamo v uliciach mesta.

„Chceme sa pripraviť tak, že konečné číslo bude aj vyššie ako 100 000,“ uviedol Spyridon.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pittsburgh Penguins #Nashville Predators