Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdina Ottawy Craig Anderson je pre manželku darom z nebies

Nevídaný debakel 0:7 ich nezlomil. Pozbierali sa a doma si vybojovali siedmy zápas. Hokejisti Ottawy sa udržali v hre o postup do finále Stanleyho pohára.

24.05.2017 18:30
Craig Anderson Foto: ,
Craig Anderson.
debata

V šiestom zápase finálovej série Východnej konferencie zámorskej NHL zdolali Pittsburgh 2:1. Rozhodujúci siedmy duel odohrajú v noci zo štvrtka na piatok. Úspešnejší z dvojice si v boji o najcennejšiu trofej zmeria sily s víťazom Západnej konferencie Nashvillom.

Oslava so slzami v tvári

O utorňajšom víťazstve Senators rozhodol v úvode tretej tretiny presnou bombou Mike Hoffman. Hlavným hrdinom stretnutia však bol brankár Craig Anderson. Tridsaťšesťročný veterán zlikvidoval až 44 zo 45 striel aktívnych hostí.

„Práve Craig bol hlavný dôvod, prečo som vlani v lete vzal pozíciu trénera Senators. Nešlo totiž len o to trénovať akékoľvek mužstvo NHL. Každý tréner túži po tom, aby viedol tím, s ktorým môže niečo dosiahnuť,“ zložil kouč Guy Boucher poklonu svojmu brankárovi číslo jeden.

Anderson prežíva veľmi náročnú sezónu. V bránke sa mu darilo a bol výraznou oporou mužstva, ktoré až do konca základnej časti tvrdo bojovalo o postup do play off. Mimo ľadu však prežíva muky. Krátko po začiatku ročníka diagnostikovali jeho manželke Nicholle rakovinu.

Dva dni po tejto smutnej správe vychytal emotívny shutout na ľade odvekého rivala v Edmontone. Dočkal sa potlesku pred zápasom aj ovácií po jeho skončení. Sám oslávil výhru so sklonenou tvárou a slzami v očiach.

Skvelý manžel a najlepší priateľ

„Na takúto správu nie je nikto pripravený. Je to pre nás smutné víťazstvo. Craig ukázal, že aj v ťažkej životnej chvíli je pravým lídrom. Vďaka nemu sme zvíťazili. Veríme, že sa k nám vráti čo najskôr. Bol celý čas sústredený. Na tvári nedal na sebe nič poznať, ale v jeho očiach bolo vidieť veľkú bolesť,“ vravel po stretnutí kapitán Ottawy Erik Karlsson.

Anderson následne požiadal o dočasné uvoľnenie z kádra. V najťažších chvíľach chcel byť s manželkou. Spočiatku sa ešte pravidelne vracal k tímu a ťahal ho za víťazstvami, od 5. decembra však vynechal viac ako dva mesiace. Po návrate sa opäť takmer okamžite stal oporou mužstva.

„Počas môjho boja s rakovinou Craig potvrdil, že je skvelý manžel a zároveň môj najlepší priateľ. Spolu sme plakali a smiali sa. Prešli sme si situáciami, o ktorých sme ani netušili, že nám môžu prísť do cesty. Podporoval ma rovnako ako ja jeho na ľade. Nikdy sa na nič nesťažoval a nehovoril, že si potrebuje oddýchnuť. Držal mi vlasy, keď moje telo neprijímalo chemoterapiu a nosil ma na rukách, keď mi chýbala sila. Doma zvládal všetky moje povinnosti… Vždy bol neuveriteľne silný a som vďačná Bohu, že mi do cesty prihral tohto muža,“ napísala Nicholle pred mesiacom vo svojom blogu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ottawa Senators #Craig Anderson