Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvojnásobná zlomenina a zdrôtované zuby. Aj takto sa bojuje o Stanley Cup

Stredný útočník Logan Couture bol súčasťou veľkej maródky v kádri San Jose.

26.04.2017 11:47
Logan Couture Foto: ,
Logan Couture.
debata

Logan Couture ukončil sezónu NHL s dvoma zlomeninami na tvári a so zdrôtovanými zubami. Stredný útočník San Jose až po prehre v sérii úvodného kola play-off s Edmontonom prezradil, že bol súčasťou rozsiahlej maródky v kádri vlaňajšieho finalistu. Zranenie sa mu pritrafilo 25. marca v zápase s Nashvillom, keď ho do úst zasiahla zblokovaná strela z hokejky spoluhráča Brenta Burnsa. Puk mu narobil na tvári poriadnu šarapatu, jednu fraktúru má pod hornou perou v oblasti nosa, druhú pod spodným radom zubov. „Nie je to žiadna sranda. Teraz ma to až tak veľmi nebolí, ale každý deň je iný. Stále mám problémy dostať niečo do úst a v pokoji sa vyspať. Nič príjemné,“ uviedol Couture, ktorého ešte čaká návšteva u zubára a až potom môže odletieť do Kanady.

Dvadsaťosemročný center nebol zďaleka jediný maród v kádri San Jose. Joe Thornton odohral proti Oilers štyri zápasy s pretrhnutými väzmi ľavého kolena. Až v pondelok podstúpil operáciu – tri týždne po zranení. „Neuveriteľný človek. Neviem, či vôbec cítil bolesť, určite mu nebolo do spevu. Korčuľovať začal tri dni po tom, ako sa mu to stalo. Veľmi chcel vyhrať. Nikto ho v šatni nečakal, ale on prišiel a hral. Klobúk dolu pred ním,“ zakončil rodák z Ontária.

„Žralokom“ sa v najdôležitejšej fáze sezóny zranili tiež Patrick Marleau (zlomený palec na ľavej ruke), Tomáš Hertl (zlomené chodidlo) a Joonas Donskoi (vykĺbené rameno). „Olejári“ ich zdolali 4:2 na zápasy.

debata chyba
Viac na túto tému: #San Jose Sharks #Logan Couture