Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bratislava chce predísť predraženým taxíkom počas MS, pribudlo 5 fanzón

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) sa rozhodol počas májových majstrovstiev sveta na Slovensku (10. - 26. mája v Košiciach a Bratislave) prevádzkovať fanzóny aj v Nitre, Trenčíne, Martine, Banskej Bystrici a Poprade.

19.03.2019 14:48
Slovenskí fanúšikovia, Foto: ,
Slovenskí fanúšikovia vo fanzóne.
debata

Priestory pre priaznivcov budú aj v oboch spomenutých dejiskách šampionátu. "Vieme, že hokej je na Slovensku fenomén, zvlášť počas majstrovstiev sveta. Chceli sme preto priblížiť svetový šampionát aj ľuďom v ďalších slovenských mestách, aby zažili tú pravú eufóriu a atmosféru,“ povedal riaditeľ marketingu SZĽH Vladimír Janček.

„V Bratislave bude fanzóna v oblasti Istropolisu, takže priamo v centre dopravného uzla v blízkosti zimného štadióna,“ povedal prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút.

Vo fanzónach sa uskutočnia koncerty slovenských interpretov, moderované vstupy a rozhovory so známymi ľuďmi z hokejového prostredia, súťaže a tiež prenosy zo všetkých slovenských zápasov na MS. Pripravené budú aj rôzne zóny s aktivitami pre rôzne vekové kategórie. Chýbať nebudú ani obchody s dresmi či šálmi.

TV Pravda: Šéf slovenského hokeja Martin Kohút pochvaľuje pripravenosť Bratislavy a Košíc pred blížiacimi sa MS na Slovensku

Video

"Vo fanzónach bude aj gastro zóna, takže všetci diváci môžu prísť rovno z práce. Najedia sa, napijú, zabavia sa s blízkymi a uvidia hokejové zápasy z majstrovstiev sveta. Najdôležitejšie však je, že vstup do fanzón bude zdarma pre všetkých. Veríme, že náš tím príde podporiť čo najviac ľudí a spoločne vytvoríme elektrizujúcu atmosféru, ktorú pocítia až zverenci trénera Ramsayho na ľadovej ploche,“ dodal Janček.

Návštevníci MS budú môcť v Bratislave zdarma využívať služby mestskej hromadnej dopravy. Namiesto cestovného lístka im stačí preukázať sa vstupenkou na zápas v konkrétny deň. Informoval o tom námestník primátora mesta Bratislava pre šport, školstvo, bezpečnosť Juraj Káčer.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video

„V meste budú zriadené záchytné parkoviská, na Tyršovom nábreží, na Technickej ulici, futbalovom štadióne v Dúbravke a na Zlatých pieskoch. Majitelia lístkov na hokejové zápasy budú mať zabezpečené bezplatné cestovanie mestskou hromadnou dopravou v deň konania podujatia a spoje zo záchytných parkovísk smerom k zimnému štadiónu budú posilnené,“ vyhlásil Káčer.

Zástupcovia mesta pracujú aj na rôznych drobnostiach, ktoré sa budú starať o komfort návštevníkov a zabránia špekulantom zarobiť na zvýšenom turistickom ruchu počas MS.

„Mesto pripravuje informačnú kampaň na hlavnej stanici, keďže vieme aj z minulosti, že sa objavili problémy s predraženými taxíkmi. Chceme tomu predísť, aby taxikári ‚nedobehli‘ zahraničných turistov a tí tak nemali negatívny zážitok z majstrovstiev sveta. Je to nóvum, ktorým sa Bratislava dosiaľ nezaoberala. Rokujeme s cechom taxi a pripravíme aj vlastné informačné materiály,“ ozrejmil Káčer.

VIDEO: Falšovatelia už začali predávať falošné lístky na zápasy počas májových majstrovstiev sveta v hokeji. Ako sa nedáte nachytať? Pozrite si video TV Pravda.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2019 v hokeji #fanzóna