Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stále sa musím veľa učiť. Tímu som však prišiel pomôcť, vraví Jaroš

S Luleou vyhral Ligu majstrov a s juniorskou reprezentáciou získal bronz na majstrovstvách sveta hokejistov do 20 rokov. V lete premiérovo zamieril do zámoria a hneď v prvej sezóne sa dočkal štartu v NHL.

23.04.2018 19:55
Christián Jaroš Foto: ,
Christián Jaroš v Piešťanoch.
debata

Za Ottawu odohral nádejný obranca Christián Jaroš (22) dve stretnutia a zvyšok ročníka strávil na farme v Belleville. Teraz by si mal sezónu predĺžiť na šampionáte v Dánsku.

„Som rád, že som dostal šancu opäť reprezentovať Slovensko. Pokúsim sa chalanom pomôcť najlepšie, ako viem,“ tvrdí účastník seniorského šampionátu spred dvoch rokov.

O voľne po sezóne

Oddýchol som si. Od návratu na Slovensko som bol raz na ľade v Košiciach. Inak som trávil čas doma s rodinou, bratom a kamarátmi. Naživo som videl zápas v Michalovciach. Celkom sa mi páčil. Tím podal dobrý výkon. Samozrejme, z hľadiska to vyzerá úplne inak. Teraz som, navyše, zvyknutý na úzke klzisko. Na obrovskom sa mi zdala hra akási pomalá. Ale to je najmä o pohľade zvrchu a priamo z ľadu.

O hernom systéme v národnom tíme

Ešte úplne neviem, čo odo mňa bude tréner vyžadovať. Nerozprával som sa s ním. Verím však, že mi to bude vyhovovať a rýchlo sa prispôsobím. Viem len to, že sa tréner snaží mužstvu vštepiť priamočiaru hru a tlačenie sa do bránky. To sa mi páči. Tak padajú góly.

Hokejisti sa pripravujú na MS v Piešťanoch Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Obranca Mário Grman na zraze v Piešťanoch.

O skúsenosti z MS

Na jedných MS som už hral, ale nič sa tým pre mňa nemení. Na šampionáte treba hrať najmä jednoducho a rýchlo. Ono si to netreba príliš pripúšťať. Keď ste už raz na ľade, automaticky viete, čo treba robiť.

O zmene pozície

V minulosti som musel o miesto v tíme tuho bojovať, teraz som v trochu inej pozícii. Je to rozdiel, ale i tak sa budem v prípravných zápasoch snažiť vydať zo seba sto percent a hrať čo najlepšie. Možno nebudem cítiť taký veľký tlak, ale vnútorne sa pre mňa nič nemení.

O cieľoch

Dúfam, že čo najviac pomôžem tímu a uspejeme. Rád hrám ofenzívne, ale rovnako rád si plním aj obranné úlohy. Robím vždy to, čo odo mňa vyžaduje tréner. Stále som mladý a učím sa. Rád budem počúvať rady od starších hráčov, ale ak môžem niekomu pomôcť, tak to urobím.

Christián Jaroš v Piešťanoch. Foto: Pravda, Robert Hüttner
Christián Jaroš Christián Jaroš v Piešťanoch.

O prechode do zámoria

Je to úplne iný štýl hokeja. Vo Švédsku sa hrá medzi uličky a v zámorí sa tlačí všetko na bránku, priamočiaro. Porovnávať trebárs švédsku ligu a AHL je náročné, keďže sa hrá na rôznych klziskách.

O sezóne v zámorí

Prvá sezóna v zámorí bola celkom dobrá, len škoda, že ma limitovali viaceré zranenia. Nebyť ich, mohlo to byť aj lepšie. Vyšiel mi najmä záver ročníka, tak verím, že to prenesiem aj na šampionát. Krásny však bol aj začiatok, keď som dostal šancu v NHL.

O zápasoch v NHL

Bol som veľmi rád, že som dostal šancu. Splnil sa mi sen. Dúfal som, že odohrám o čosi viac zápasov, ale pribrzdili ma zranenia. Vypadol som z tempa a aj preto som už nedostal ďalšiu pozvánku z prvého tímu.

Christián Jaroš v drese Ottawy v súboji s... Foto: SITA/AP, Fred Chartrand
Christián Jaroš, Travis Dermott Christián Jaroš v drese Ottawy v súboji s Travisom Dermottom z Toronta.

O zdravotných problémoch

Hneď po návrate na farmu som v prvom zápase utrpel otras mozgu. Potom ma trápila ruka i noha. Teraz som však v poriadku, čo je veľké plus.

O ďalších výzvach

Pri odchode zo zámoria mi povedali, že mám na sebe cez leto makať. Vraveli, že na budúcu sezónu majú zatiaľ v obrane otvorené pozície. Bude to najmä o tom, ako mi vyjde hlavný kemp. Hádam sa dostanem priamo do prvého tímu. Počul som, že Senators chcú omladiť mužstvo, ale uvidíme až v lete, ako to bude naozaj vyzerať. Teraz sa však plne sústreďujem na MS.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Christián Jaroš #MS 2018 v hokeji