Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Baileyho sme neotestovali. Našťastie do bránky nemusel, tvrdí Švarný

Keď sa darí, tak sa darí. Hokejisti Slovana by o tom vedeli rozprávať. Je ich málo, prehrávajú jeden zápas KHL za druhým a nechodia im na účet výplaty.

21.02.2019 15:48
Casey Bailey, Sean Collins Foto: ,
Casey Bailey zo Slovana pred hráčom Soči Seanom Collinsom.
debata

Posledné zápasy mali byť pre nich vykúpením. Všetci túžia, aby sa nevydarená sezóna už skončila. No hrať na tri útoky proti súperom rangu CSKA Moskva či Jokerit Helsinki nie je ideálne. Keď k tomu prídete o brankára, ktorý mal dochytať sezónu bez striedania, prichádza veľký problém.

Po skrate Jakuba Štěpánka, ktorý dostal dištanc na päť zápasov, musel ísť do bránky neodskúšaný 18-ročný mladík Michal Vojvoda. Kde však tri dni pred koncom sezóny vziať náhradného brankára – obzvlášť keď je po prestupovom termíne a váš klub má zákaz podpisovať nových hráčov…

V stredu tak duel v Helsinkách (1:7) sledoval zo striedačky v brankárskom výstroji Casey Bailey. Američan so skúsenosťou z NHL, ktorý prišiel do Slovana strieľať góly a zaznamenal jediný. Bratislavský klub je tak znova terčom posmechu fanúšikov po celom Slovensku.

„Je to nepríjemné, ale museli sme to nejako vyriešiť. Najprv sme o tom, kto sa oblečie do výstroja, vtipkovali, no nakoniec sme k tomu museli pristúpiť s plnou vážnosťou. Bolo treba vybrať niekoho, kto už v bránke stál. Prihlásil sa Bailey, že s chytaním má nejakú skúsenosť – nikto však nevie akú,“ prezrádza obranca Ivan Švarný.

Zostrih zápasu Jokerit – Slovan:

Slovanisti si pôvodne mysleli, že stačí, ak bude vybraný hráč mentálne pripravený, že takáto situácia môže nastať a bude sa musieť narýchlo prezliecť do brankárskeho výstroja. „Podľa reglementu KHL však musí byť na striedačke oblečený aj druhý brankár,“ vysvetľuje Švarný.

Zaujímalo by vás, ako sa Bailey javil v bránke počas tréningu? „Vôbec si to nevyskúšal,“ prekvapí vás Švarného odpoveď. „Keď sme šli na ľad tesne pred zápasom, bol v kabíne a obliekal sa. Do výstroja mu pomohol Štepánek. Chytanie si vôbec nevyskúšal. Verili sme, že to ani nebude potrebné,“ dodáva.

V belasej kabíne sa na túto tému aj zabávalo, ale s blížiacim sa ostrým zápasom vtipy ustali. „Dobre to dopadlo. Uvidíme, či pôjde do výstroja aj v piatok alebo vyberieme niekoho iného. Ja by som sa do brankárskeho istotne neobliekol. Jedine po sezóne niekde s kamarátmi,“ tvrdí Švarný.

Zároveň verí, že Vojvoda zvládne aj piatkový posledný zápas v Soči a záver zbabranej sezóny nedostane ďalšiu „korunu“. „Mladý Vojvoda iste sníval, že šancu dostane. I keď asi nie takýmto spôsobom. Napriek výsledku a tomu nešťastnému siedmemu gólu odchytal ako mladý brankár dobrý zápas. Môže mu to do ďalšej kariéry len pomôcť. Bolo by ideálne, keby sme sa so sezónou rozlúčili víťazstvom,“ praje si Švarný.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Ivan Švarný #Casey Bailey