Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeden lepší ako druhý. Brankári nás držia nad vodou, pochvaľuje si Országh

Päť víťazstiev o gól, z nich tri v domácej sérii, posunulo hokejistov Slovana do zóny play off v Západnej konferencii Kontinentálnej hokejovej ligy.

19.10.2018 21:05
Jakub Štěpánek  čiliak slovan Foto: ,
Jakub Štěpánek a Marek Čiliak na tréningu Slovana.
debata

Vo štvrtok večer proti Chabarovsku to už-už vyzeralo na čisté konto bratislavského tímu, Amur v 58. min znížil na 1:2, no viac mu už domáci nedovolili.

Štěpánek: Chalani hrali výborne

Za ich najlepšieho hráča vyhlásili brankára Jakuba Štěpánka. Predchádzajúce štyri zápasy odchytal Marek Čiliak, rad prišiel na jeho kolegu.

„V prvej tretine to nebolo úplne ono. Postupne som sa do toho dostával, chalani hrali výborne, prvé dve tretiny súperov predo mňa nepúšťali, mal som čas sa rozchytať,“ hodnotil po piatom víťazstve v sérii.

„Sme za ňu radi, zápasy sme vyhrali o gól, ale body sa počítajú, potrebujeme ich ako soľ. Dúfame, že takto budeme pokračovať aj ďalej. Predchádzajúce zápasy nám sadli, avšak aj niektoré, ktoré sme predtým prehrali, sme odohrali solídne. Nemyslím si, že sme boli horší, ale nebodovali sme. Teraz sa k nám priklonilo šťastie – a to, ako vieme, praje pripraveným,“ podotkol.

Mal v zápase krízovú situáciu? „V jednej skrumáži mi spadol puk pod betóny, súperov hráč mi do nich dorážal. Chcel som sa zdvihnúť, bránila mi v tom zaklinená hokejka. Nemohol som sa narovnať, našťastie ma puk trafil. O zákroku zápasu by som nehovoril, každý bol dôležitý. Stretnutie sa hodnotí celkovo, nie podľa jedného zákroku,“ zdôraznil.

Slovanisti sa tešia z gólu proti Chabarovsku. Foto: SITA, Braňo Bibel
Slovan, hokej Slovanisti sa tešia z gólu proti Chabarovsku.

Veľmi mrzel inkasovaný gól v závere? „Ani nie, podstatné je, že sme vyhrali. Viedli sme síce 2:0, mohli sme to pokojne dohrať. Nie že by sme sa po inkasovanom góle klepali, no prišli zbytočné nervy, ktoré nemuseli byť, ale uhrali sme to.“

Sersen: Pozbierali sme sa

„Víťazstvá prinášajú radosť i pohodu,“ vraví kapitán tímu Michal Sersen.

„To je to, čo chceme – aby sme doma boli úspešní a tešili fanúšikov. Vyšlo nám oboje, sme spokojní,“ prízvukuje a naznačuje, ako ďalej:

„Musíme ísť v každom zápase na doraz, a aj sme šli, hoci nejaké chybičky sa stanú. Dôležité je, že sme sa po sérii prehier pozbierali. V Novosibirsku sme to zlomili a verím, že v tom budeme pokračovať. Každý chce vyhrávať, hokej hráme preto, aby sme mali z neho radosť. Keď sa vyhráva, je nálada úplne iná, fajn. Nemusíme z toho robiť veľkú vedu, pred nami je ešte veľa zápasov. Sezóna je dlhá, môže sa udiať čokoľvek. Musíme ísť skromne, verím, že získame ďalšie body. Každý jeden z nás musí zabrať, bez toho to nejde. Hokej je kolektívna hra.“

Ktorú z piatich výhier považuje za najdôležitejšiu? „Každá je dôležitá, sme radi za každý bod. Nemôžeme čakať, že budeme len vyhrávať, no je lepšie, keď sme pozitívne nastavení, vtedy je to pre všetkých jednoduchšie,“ podotýka.

Vladimír Országh na striedačke HC Slovan... Foto: SITA, Diana Černáková
Vladimír Országh Vladimír Országh na striedačke HC Slovan Bratislava.

Országh: Impulz – výhra nad Omskom

Tréner Vladimír Országh tvrdí, že piatimi víťazstvami jeho zverenci dorovnali neľahkú situáciu po piatich prehrách.

„Dotiahli sme sa tam, kde sme chceli byť. Pre nás je dôležité, že sme doma zvládli zápasy so súpermi nášho rangu. Teraz nás čakajú silnejší, sú nad nami v tabuľke, doma sme s nimi prehrali, body musíme priniesť aj zvonku. Posúvame sa aj v tabuľke, no o týždeň môže byť všetko inak. Potrebovali sme impulz, prišiel výhrou vonku nad silným Omskom. Mužstvo si začalo viac veriť,“ naznačil bod víťazného obratu.

Zmienil sa aj o filozofii striedania brankárov.

„Po utorkovom zápase mal toho Marek Čiliak dosť. Problémy s brankármi nemáme, či chytá jeden alebo druhý. Podstatné slovo má ich tréner Paľo Rybár, najlepšie vie, ako sú na tom fyzicky i mentálne. Kubo nás v zápase s Amurom v ťažkých chvíľach výrazne podržal. Víťazstvo sa nerodilo ľahko, súper ukázal húževnatosť. Naďalej musíme pracovať, pracovať, pracovať. Sezóna je v prvej tretine, sme s ňou spokojní, keby sme mali o dva body viac, boli by sme ešte viac.“

Slovan hrá v sobotu v Moskve proti Spartaku (16.00), v pondelok (18.30) v Soči.

Západná konferencia:
1. SKA Petrohrad 18 12 2 2 2 60:25 30
2. CSKA Moskva 19 11 4 0 4 52:26 30
3. Helsinki 18 12 1 3 2 67:42 29
4. Jaroslavľ 19 11 2 1 5 54:35 27
5. Soči 19 5 3 4 7 46:51 20
6. Viťaz Podoľsk 19 7 2 1 9 48:52 19
7. Spartak Moskva 19 7 1 2 9 45:46 18
8. Slovan 20 5 3 2 10 44:65 18
9. Dynamo Riga 19 6 2 1 10 40:51 17
10. Dynamo Moskva 20 5 1 3 11 44:57 15
11. Čerepovec 19 4 2 2 11 28:52 14
12. Dynamo Minsk 18 4 0 3 11 36:51 11
debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Vladimír Országh