Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chcem Slovanu pomôcť v produktivite, vraví Barker

Bratislavské tribúny sa môžu tešiť na návrat svojho miláčika. Ofenzívne ladený obranca Cam Barker sa po roku v Baryse Astana vrátil do hokejového Slovana Bratislava, s ktorým sa dohodol na ročnej zmluve.

21.08.2017 13:40
Colby Genoway, Cam Barker Foto: ,
Cam Barker (vpravo) v súboji s Colbym Genowayom z Medveščaku Záhreb v auguste 2015.
debata

„Teším sa, že som späť. Keď som tu bol naposledy, zažil som výbornú sezónu. Neviem sa dočkať tej novej. Verím, že bude úspešná,“ vravel po pondelkovom tréningu Barker.

Hoci sa Astana v ostatnom ročníku dostala do 2. kola play off, Barkerovi sa v mužstve nedarilo tak, ako si predstavoval. Strelil 6 gólov a pridal 10 asistencií.

„Bolo to iné. Veľmi rýchlo nastala zmena na trénerskej lavičke. Mal som v Astane inú rolu, na akú som bol zvyknutý zo Slovana. Nebola to pre mňa dobrá sezóna. Chcem v Bratislave ukázať to, čo mi ide najlepšie,“ pripomenul Barker 40-bodovú (9+31) sezónu 2015/2016, keď sa stal najproduktívnejším obrancom KHL. „Chcem mužstvu pomáhať svojou produktivitou a ofenzívnym poňatím hry.“

Neodrádzalo ho, že Slovan sa borí s finančnými problémami?

„Nepočul som o tom, že by tu boli také problémy. Keď som tu bol naposledy, všetko bolo v pohode. Dúfam, že sa dostaneme do vyraďovacej fázy, to je hlavný cieľ,“ zaželal si 31-ročný Barker.

Rodák z Winnipegu trochu sledoval nie príliš vydarenú prípravu belasých. Zverenci Miloša Říhu z desiatich duelov prehrali osem.

„Potrebovali sme obrancu do presilovej hry a Barker toto kritérium spĺňa. Už v Slovane hral a vieme, čo od neho môžeme očakávať. Sledovali sme niekoľko jeho stretnutí a boli sme s jeho hrou spokojní,“ vysvetlil Říha.

Barker sa zúčastní prvého tripu v sezóne 2017/2018. Na trojzápas proti SKA Petrohrad (v stredu o 18.30), Lokomotivu Jaroslavľ (v piatok o 18.00) a Dynamu Moskva (v nedeľu o 18.30) pocestujú všetci hráči Slovana okrem Michala Sersena a Jaroslava Janusa.

„Andrej Meszároš nastúpi do stretnutia len v prípade, že sa na to sám bude cítiť. Na tripe u silných súperov nemáme čo stratiť. Môžeme len získať,“ doplnil Říha s tým, že v bránke začne Marek Mazanec.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Cam Barker