Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ofenzívne hody či zápasy o gól? Na Zvolenčanov čaká Nitra

Nitrania túžia zopakovať scenár spred troch rokov. Zvolen chce zvýšiť efektivitu zo štvrťfinále a prelomiť výbornú sériu brankára Šimbocha.

25.03.2019 10:00
SR Hokej TL Štvrťfinále Play Off Trenčín Nitra TNX Foto: ,
Gólová radosť Nitranov v sérii proti Dukle Trenčín.
debata

Druhá semifinálová dvojica Tipsport Ligy zviedla proti sebe mužstvá s najnebezpeč­nejšími ofenzívami v súťaži. Zverenci Andreja Podkonického sa pokúsia potvrdiť druhú priečku zo základnej časti proti hokejistom Nitry, ktorým patrila tretia pozícia.

Zatiaľ čo Zvolenčania mali vo štvrťfinále nečakaného súpera z Budapešti, na ktorého im stačilo päť stretnutí, Nitrania v najvyrovnanejšej sérii pretlačili vlaňajšieho finalistu z Trenčína.

Chovan: Pozor na rýchlych útočníkov

Proti maďarskému outsiderovi sa Zvolen trápil v koncovke a nepotvrdil svoje ofenzívne schopnosti. Pod Pustým hradom všetci veria, že v semifinále to v útoku naplno rozbalia.

„Blíži sa vrchol sezóny, pomaly to začína gradovať. Dúfame, že budeme efektívnejší, lebo s Budapešťou sme si vytvárali veľa šancí. Samozrejme, očakávame iný hokej. Najmä zo začiatku opatrný. Fanúšikom by sa páčili gólové hody, ale pokojne môžeme vyhrávať aj 1:0, len nech postúpime do finále,“ vysvetľuje útočník Zvolena Michal Chovan.

Upozorňuje na rýchlych útočníkov súpera. „Dobre vieme, že kvalita Nitry je výrazne vyššia než nášho štvrťfinálového súpera. Pozorne sme sa na ňu pripravovali, sledovali video. Na ich nižších rýchlych útočníkov treba dávať pozor najmä v strednom pásme. Čím viac budeme hrať v útočnom pásme, tým lepšie. Tam sme najsilnejší. Treba sa tlačiť do bránky, pozorne brániť a nebyť vylučovaní,“ naznačuje cestu k finálovej miestenke.

Chovan si je vedomý zvolenskej ofenzívnej kvality a verí, že ju čo najskôr ešte zvýši Rastislav Špirko, ktorý štvrťfinále pre zranenie vynechal.

„Uvidíme, kedy naskočí na ľad. Má vysokú kvalitu a každé mužstvo by takého hráča chcelo mať. Veríme, že sa dá čoskoro dokopy a že nám ešte pomôže,“ tvrdí a k dôležitosti zápasov dodá:

„Bude sa hrať zozadu, lebo každý gól môže rozhodnúť. Keď prehrávate o dva, tri góly, už sa to ťažko otáča. Zo Šimbocha obavy nemáme. Budeme sa pred neho tlačiť. Máme potrebnú kvalitu.“

Lantoši: Rozhodne, kto využije viac chýb

Nitrania mali na rozdiel od Zvolena výrazne menej času na regeneráciu. V stredu dohrali štvrťfinále a dnes sa už predstavia vo Zvolene.

„Séria bude nesmierne náročná. Čaká nás ešte ťažší boj ako s Duklou. Oba tímy majú veľkú ofenzívnu silu, my sme dali v základnej časti najviac gólov. Sám som zvedavý, ako sa to prejaví v sérii,“ hovorí brankársky hrdina Nitry Juraj Šimboch.

Pod Zoborom radi spomínajú na sezónu 2015/16. V semifinále vtedy v siedmich dueloch vyradili Zvolen, vo finále si poradili s Banskou Bystricou 4:2 na zápasy a získali dosiaľ jediný titul. Celkovo sa oba tímy v play off stretli trikrát.

V roku 2014 Nitra vyradila Zvolen vo štvrťfinále 4:0 na zápasy a ešte v sezóne 2006/07 v rovnakej fáze triumfoval Zvolen 4:2. V základnej časti boli tentoraz úspešnejší Zvolenčania – vyhrali tri z piatich zápasov, keď raz uspeli aj na ľade súpera.

„Čaká nás ofenzívny súper, bude to najmä o chybách. Oba tímy ich vedia využiť a bude sa čakať, kto spraví prvú. Pokúsime sa odviesť maximum, aby sme uspeli a postúpili do finále,“ uviedol pre TASR šikovný útočník Nitry Róbert Lantoši.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Chovan #Róbert Lantoši #Juraj Šimboch