Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Buček: Niektoré zákroky z oboch strán nemali s hokejom nič spoločné

Veľmi mu pomohli zápasy za reprezentáciu. Získal väčšie sebavedomie a stal sa z neho obávaný tipsportligový kanonier. Vo štvrťfinálovej sérii s Trenčínom strelil Samuel Buček (20) už päť gólov. Dva v pondelok pri domácej výhre hokejistov Nitry 2:0.

19.03.2019 15:13
Samuel Buček Foto: ,
Samuel Buček z Nitry sa teší z gólu proti Trenčínu.
debata

„Zvládli sme veľmi dôležitý zápas. Máme radosť. Hnali nás diváci, sme im za to vďační. Nechcem to zakríknuť, ale pokúsime sa im odvďačiť ďalšou výhrou už v stredu v Trenčíne a spečatiť postup do semifinále,“ tvrdí nádejný nitriansky útočník.

Čo rozhodlo piaty duel?

Celý zápas nás držal nad vodou brankár. Obaja chytali výborne, nielen náš Šimboch, ale aj hosťujúci Valent. Dve tretiny sa hral veľmi opatrný hokej, nikto nechcel spraviť chybu a obe mužstvá volili jednoduchosť. Prvý gól rozhodol zápas. Získali sme navrch a už sme si náskok postrážili. Tretia tretina bola herne najlepšia.

Útočník Nitry Samuel Buček uniká hráčom Trenčína. Foto: SITA, Martin Havran
Samuel Buček Útočník Nitry Samuel Buček uniká hráčom Trenčína.

Hokejisti zväčša po víťazstvách tvrdia, že je jedno, kto strelil góly. Pre vás ako jedného z najlepších kanonierov je dôležité, aby ste pomáhali mužstvu gólmi?

Je pravda, že mnohí to hovoria, ale osobne som veľmi rád, že som v pondelok pomohol mužstvu. Keby ich dal niekto iný, z dôležitej výhry by som mal tiež veľkú radosť. Ale takto mi víťazstvo chutí ešte viac. Všetci odo mňa čakajú góly a vtedy aj sám na seba vyvíjate veľký tlak. Ľahko vás to znervózni či frustruje. Pondelok mi zase dodal väčšie sebavedomie.

Boli ste nebodaj frustrovaný?

Frustrovaný môžete byť kedykoľvek a z hocičoho. Najmä, keď od vás všetci čakajú body a tie neprichádzajú. Vtedy to na psychiku vôbec nie je jednoduché.

Ako veľmi vám pomohli vydarené stretnutia v reprezentácii?

V medzinárodných zápasov, obzvlášť keď sa vám darí, naberiete väčšie sebavedomie i nezaplatiteľné skúsenosti. Je vždy veľká česť, obliecť si na seba dres národného tímu. Odkedy som sa vrátil z prvého tohtosezónneho zrazu, hrám aj v lige s väčšou sebadôverou. Viac si dovolím. Som vďačný za šancu, ktorú som dostal.

Vo vašej sérii sa vyskytlo viacero nevyberaných zákrokov, udelené boli tri vyššie disciplinárne tresty. Čím to je?

Také býva play off. Každý chce vyhrať a keď sa vám nedarí, snažíte sa súpera nejakým spôsobom aj vyprovokovať. V zámorí sa to riešilo pästnou výmenou takmer v každom zápase, ale tieto zákroky z oboch strán nemali s hokejom nič spoločné. Na ľad absolútne nepatria. Uvidíme, ako to bude ďalej. Rozhodcovia si nás viac strážia, veľa vylučujú, ale nikdy neviete, čo sa udeje.

TV Pravda: Šéf slovenského hokeja Martin Kohút pochvaľuje pripravenosť Bratislavy a Košíc pred blížiacimi sa MS na Slovensku

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HK Nitra #Samuel Buček