Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kapitán Nových Zámkov: Sme silnejší než vlani

Hokejisti Nových Zámkov sa držia v najvyššej slovenskej súťaži na šiestom mieste. "Nižšie by sme klesnúť nechceli, ba skúsime ponaháňať ešte tímy nad nami," vraví stredný útočník Adam Zbořil, 23-ročný kapitán mužstva, s 29 bodmi (17 gólov, 12 asistencií) i jeho najproduktívnejší hráč.

21.01.2019 18:18
HOKEJ-TL: Nitra - Nové Zámky Foto: ,
Adam Zbořil (vpravo) z HC Nové Zámky.
debata

Nové Zámky vyhrali v nedeľu presvedčivo 5:0 v Budapešti. Bolo to také ľahké, ako ukazuje výsledok?

Nebolo to také jednoduché, ako by sa mohlo zdať na prvý pohľad. Budapešť už vzala body viacerým súperom. Dávali sme si veľký pozor v obrane, domácich sme si držali od tela. Hrali sme svoju hru – a postupne sme zvyšovali náskok. Čisté konto je bonus, priaznivá vizitka nášho brankára. Matej Kristín nás podržal, s Andrejom Košarišťanom tvoria kvalitnú dvojicu.

Mali Nové Zámky v budapeštianskom hľadisku podporu fanúšikov?

Pre našich priaznivcov sú zápasy s maďarskými súpermi príťažlivé aj vonku. Aj v nedeľu sme počuli ich povzbudzujúce chorály, utvorili nám výbornú atmosféru. Ich vytrvalé povzbudzovanie nám tiež pomohlo.

Zjednodušene: podľa výsledkov to neraz vyzerá, že Nové Zámky bohatým berú a chudobným rozdávajú. Hrajú lepšie proti silnejším tímom?

Osobne sa mi hrá lepšie proti Banskej Bystrici, Popradu či Košiciam, mužstvám, ktoré chcú hrať hokej. V každom zápase sa usilujeme hrať celoplošný hokej – piati bránime, piati útočíme. Taký je dnes trend. Určite sme mohli mať viac bodov, keby sme lepšie zvládli niektoré zápasy so súpermi pod nami.

Máte na mysli neúspešný vstup do tohto kalendárneho roka, keď vaše mužstvo potiahlo päťzápasovú šnúru prehier?

Pred ňou sme zasa na konci roka vyhrali štyri stretnutia. Na každé mužstvo v dlhodobej súťaži doľahne útlm, vedia o tom svoje aj silnejšie tímy. Verím, že sme sa už z neho otriasli, vyhrali sme v Poprade i doma nad majstrovskou Banskou Bystricou. Každé víťazstvo za tri body poteší.

Sú Zámky silnejšie ako v minulom ročníku?

Myslím si, že áno. Máme lepšiu partiu. Dôležité je, že každý v tíme prijal svoju úlohu, aká sa od neho vyžaduje. Máme lídrov, máme hráčov na čiernu robotu, no všetci sme si rovní. A poznať to aj na ľade. V minulej sezóne som bol v mužstve nováčik, so slovenskou najvyššou súťažou a s prostredím v klube som sa zoznamoval.

V tíme patríte k vekovo mladším hráčom. Čím ste si získali rešpekt, že ste kapitánom?

Rozhodlo o tom vedenie, milo ma to prekvapilo. Je to aj vyššia zodpovednosť, no tú musí za svoje výkony pociťovať každý. Od starších si rád nechám poradiť, máme viacerých skúsených hráčov. Na ľade je jedno, či máte dvadsaťpäť alebo o desať viac, rozhodujú výkony. Hokej je kolektívny šport, musíte hrať pre tím.

==== Pôjdu Nové Zámky do play off z prvej šestky? ====
To je náš hlavný cieľ! Vynasnažíme sa udržať sa v nej do konca základnej časti. Na chrbát nám dýcha Trenčín, no dívame sa aj hore, skúsime ponaháňať aj mužstvá nad nami. Najbližšie nás čakajú dva ťažké i dôležité zápasy: v piatok máme doma Nitru, v nedeľu ideme do Trenčína. Dúfam, že ich zvládneme.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Nové Zámky #Adam Zbořil