Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Došla im trpezlivosť. Ultras Banskej Bystrice pred 7. finále vyhlásili bojkot

Ako sme informovali, po šiestom finálovom stretnutí play off Tipsport Ligy medzi domácou Banskou Bystricou a Trenčínom, v ktorom Dukla vyrovnala sériu na 3:3, sa neuskutočnila tlačová konferencia.

23.04.2018 15:00
HOKEJ Banská Bystrica - Trenčín fans choreo Foto: ,
Choreografia fanúšikov Banskej Bystrice počas tretieho finálového zápasu.
debata (23)

Dôvodom bola skupinka banskobystrických fanúšikov, ktorá slovne zaútočila na domácich hráčov, hosťujúceho kapitána Branka Radivojeviča a mala sklony aj k fyzickému násiliu. Incident riešila bezpečnostná služba i policajné zložky.

Po ňom sa na Facebooku Ultras ISKRA objavili stanovisko fanklubu.

„Po dnešných udalostiach ULTRAS ISKRA na hokeji zatiaľ končí. Každý fanúšik ISKRY musí uznať, že finálová séria sa od stavu 3:0 vyvíjala veľmi čudne. Bez ohľadu na to, ako séria dopadne, takto hazardovať s menom klubu a mesta musí mať svoje následky. Preto ULTRAS ISKRA vyhlasuje bojkot!,“ píše sa v úvode textu.

Incident v Banskej Bystrici (zdroj: Televízia Markíza)

„Nikdy sme si nemysleli že k takémuto kroku sa budeme musieť uchýliť, ale aby meno nášho klubu a mesta Banská Bystrica bolo teraz každému na Slovensku na smiech vďaka ,výkonom hráčov', nie je mysliteľné. ULTRAS ISKRA tu bolo od vzniku tohto klubu. Podporovali sme Iskru vždy a všade. Nie vždy to bolo ideálne. Ale napriek tomu sme na tej sk… tribúne stáli a fandili vždy!

Teraz je to ale úplne iná situácia. Aby profesionálny tím prestal hrať v priebehu dvoch dní vo finále? Aby klub nabitý kvalitou presahujúcou každý iný tím v lige takto doslova do… finálovú sériu? To nie! My sme ISKRA! Za ISKRU sa hrá srdcom!,“ odznelo ďalej v stanovisku, ktoré sa vracia aj k incidentu nedeľňajšiemu incidentu:

„Išli sme tam chalani z tvrdého jadra a jediný náš cieľ bol hráčom čo reprezentujú náš klub a naše mesto ozrejmiť že za ISKRU a za Bystricu sa musí hrať na 100 %! My sme tam nechceli vyvolať žiadny konflikt. Nechceli sme napadnúť ani trenčianskych hráčov, ani našich hráčov ani nikoho iného. Chceli sme naozaj len ukázať v našej kabíne, že Ultras ISKRA chce od každého kto oblieka bystrický dres, aby si uvedomil, že ten dres je to najsvätejšie čo existuje. Samozrejme že lietali päste a facky ale to nebol náš cieľ. Bolo to len vyústenie situácie. Aj keď sa náhodou stane to, že posledný zápas vyhráme, oslavy bojkotujeme. Nenahovárame nikoho, aby nevycestoval do Trenčína alebo nešiel na prípadné oslavy. Ale Ultras ISKRA sa na tomto zúčastňovať nebude!“

23 debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #Ultras Iskra