Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík fandil Dukle v drese Marcela Hossu. Hráčom vypísal prémiu

Krídelník Ottawy v NHL Marián Gáborík v sobotu pricestoval zo zámoria na Slovensko a už v nedeľu ho bolo vidieť ako v hľadisku štadióna v Banskej Bystrici mocne fandí v drese Dukly Trenčín v šiestom zápase finále play off najvyššej hokejovej súťaže.

23.04.2018 11:22
debata

Poriadna dráma sa napokon skončila triumfom Trenčína 3:2, čo znamená, že o novom majstrovi Slovenska sa rozhodne v utorok práve v tomto meste pod hradom Matúša Čáka. Veľký srdciar Gáborík si mohol spokojne odfúknuť.

„Bol som nervóznejší ako chlapci na striedačke, povzbudzoval som, čo to dalo. Na ľade bolo vidno, že nechcú koniec sezóny. Od víťazstva vo štvrtom dueli je ‚momentum‘ na našej strane,“ uviedol Marián Gáborík v rozhovore pre denník Šport.

Gáborík fandil „žlto-červeným“ v drese Marcela Hossu. Prečo? „Sme najlepší kamaráti, od prípravky sme spolu hokejovo vyrastali,“ vysvetlil 36-ročný niekdajší „rýchlik“ na korčuliach.

Samozrejme, nechce chýbať v hľadisku ani v utorok pri rozuzlení dramatickej finálovej série. „Nenechám si to ujsť a príde aj Marián Hossa,“ avizoval Gáborík. Na svojom Instagrame uverejnil príbehy z cesty do Banskej Bystrice, ktorú si skrátil aj pokrikmi trenčianskych fanúšikov.

Kapitán Trenčína Branko Radivojevič netajil, že ich k obratu ženie aj spolumajiteľ klubu Gáborík. "V hľadisku nás podporoval. Bol v kabíne, vypísal nám aj nejakú prémiu. Takže ho skasírujeme. Dúfame, že prémia ešte narastie za ten posledný zápas. Urobíme všetko, aby sme po 14 rokoch vrátili titul do Trenčína,“ vyhlásil Radivojevič.

Gáborík prišiel do trenčianskej šatne v Banskej Bystrici aj po skončení zápasu. Pred médiami však prémiu rozoberať príliš nechcel: "Niečo som vypísal, ale nechcem o tom hovoriť, chalani to vedia. Hrajú už vabank, pretože ak by jeden z troch duelov prehrali, išli by domov a mali po sezóne. V nedeľu som bol v hľadisku veľmi nervózny. Ocitol som sa v koži rodiny, keď sa pozerajú na moje zápasy. Brankár Hiadlovský mal niektoré zákroky úžasné, neviem, či by som ho aj ja prekonal. Verím, že taký výkon predvedie aj v utorok.“

Šieste finále: Banská Bystrica - Trenčín Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Zľava: Peter Fruhauf z HK Dukla Trenčín a Eric...

Gáborík má za sebou sezónu, počas ktorej sa dočkal štvorstého gólu aj asistencie v NHL, ale aj výmeny z Los Angeles do Ottawy. Jeho súťažný ročník opäť poznačili zranenia, aj preto odohral len 46 zápasov základnej časti so ziskom 21 bodov (11+10). Začiatkom apríla absolvoval v Los Angeles operáciu posunutej medzistavcovej platničky, ktorá mu dlhodobo spôsobovala problémy s pohybovým aparátom.

„Mesiac teraz budem doma a potom pôjdem spať do USA rehabilitovať. Dám sa dokopy a pôjde sa do novej sezóny,“ uviedol Gáborík v rozhovore pre RTVS. „Keďže budem štyri týždne doma, budem mať čas na rodinu a kamarátov, bude to také voľnejšie,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Marián Gáborík #HC 05 Banská Bystrica