Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lintner: Môžeme sa tešiť na slovenské Winter classic. Detaily oznámi po play off

V sezóne 2018/2019 sa v rámci najvyššej slovenskej hokejovej súťaže premiérovo uskutočnia zápasy pod holým nebom.

22.03.2018 17:41
Winter Classic, Detroit, Toronto Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Pôjde o dve stretnutia na jednom štadióne. Informoval o tom generálny riaditeľ spoločnosti Pro-hokej Richard Lintner. Zápasy odohrajú na začiatku februára, dejisko ešte nie je známe.

„Mám v hlave premyslený koncept. Som si istý, že o rok na to budeme pripravení a 1. a 3. februára sa môžeme tešiť na slovenské Winter classic. Na lokalite sa ešte pracuje, pretože musíme prihliadať na viacero ukazovateľov. Dôležité sú meteorologické podmienky, pretože takýto zápas vie zničiť dážď, ostatné podmienky by sme zvládli,“ povedal niekdajší obranca v diskusii pre portál Presilovka.

„Domáci tím nastúpi v oboch zápasoch a bude hrať proti dvom súperom. Bude sa hrať v piatok a v nedeľu. Ak by jeden z tých dní bolo nepriaznivé počasie, chceli by sme byť flexibilní a odohrať to v piatok a sobotu alebo v sobotu a nedeľu. Chceme, aby fanúšik mal čo najväčší zážitok,“ doplnil.

Zápas pod holým nebom v Brne

Lintner čerpal inšpiráciu a informácie zo zámoria i z Európy. „Peter Bondra mal nejaké povinnosti v rámci organizácie Stadium series vo Washingtone a bolo to zaujímavé. Ja sa však skôr pozerám na európsky rozmer takejto akcie, keďže tunajší trh je úplne iný. Bol som v Brne na Českých hokejových hrách, keď postavili obrovskú arénu a odohrali dva zápasy pod holým nebom. Komunikoval som i s chalanmi, ktorí niečo podobné organizovali v Helsinkách,“ prezradil ‚Citrón‘.

Štyridsaťročný funkcionár oznámi všetky konkrétne detaily až po ukončení play off aktuálneho ročníka. „Dohráme túto sezónu a nájdeme správny čas, keď akciu budeme chcieť prezentovať. Bude to stáť veľa peňazí, našťastie, máme veľmi dobré vzťahy s veľkými partnermi a vďaka tomu môžeme pokračovať v inováciách,“ povedal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #winter classic #Tipsport Liga