Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Valenta musíme zabaliť do deky, smeje sa kapitán Dukly

Šesť zápasov, šesť víťazstiev a skóre 20:6. Hokejisti Trenčína vstúpili do novej sezóny na jednotku. Ba i s hviezdičkou. Už majú za sebou zápasy s oboma finalistami minulej sezóny (nad Banskou Bystricou vyhrali 3:2 po predĺžení a s Nitrou 4:0) a v nedeľu si poradili aj s ďalším z trojice najväčších ašpirantov na titul Košicami (3:1).

25.09.2017 20:26
Michal Valent, Lukáš Bounický Foto: ,
Brankár Michal Valent a obranca Lukáš Bohunický z Trenčína.
debata

Obrovská to zmena oproti zbabranému ostatnému ročníku, keď si až v poslednom kole play out zachraňovali tipsportligovú príslušnosť.

Darí sa najmä prvému útoku v zložení Bezúch, Ölvecký, Radivojevič, ale nad všetkými zatiaľ vyčnieva brankár Michal Valent. Už dvakrát si udržal čisté konto a ani raz neinkasoval viac než dva góly. S gólovým priemerom 0,99 gólu na zápas a s úspešnosťou zásahov 96,49 % je zatiaľ suverénne najlepší v súťaži.

„Michal je náš najlepší hráč – jednoducho MVP. Preto ho tu máme. Sme s jeho výkonmi veľmi spokojní, vždy nás podrží v najťažších chvíľach. Musíme ho zabaliť do deky, nech mu to vydrží čo najdlhšie,“ cituje hokejportal.net kapitána Dukly Branka Radivojeviča.

Už 36-ročný skúsený útočník bol po zápase, pochopiteľne spokojný, zároveň však upozornil na zbytočné vylúčenia spoluhráčov. „Nesmieme si dovoliť hrať toľko času v oslabení v každom jednom zápase. Musíme popracovať na disciplíne. Hra v oslabeniach totiž odoberá mužstvu veľmi veľa síl,“ naznačuje.

Navrátilec do materského klubu si pochvaľuje atmosféru, ktorá vládne už od prvých kôl na trenčianskom zimnom štadióne. Práve spokojní diváci sú to, čo si okrem víťazstiev najviac praje.

„Takéto niečo si pamätám ešte z čias, keď som ako malý chalan chodil na Duklu. Je len na nás, aby sme si divákov udržali. Nie vždy vyhráme, ale ak budeme hrať poctivý hokej a necháme na ľade všetko, divák to ocení,“ dodáva Radivojevič.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Michal Valent