Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Asensio hľadá cestu. Aj napriek ranám

Je fanúšikom basketbalovej NBA, svojho bývalého trénera Zinedina Zidana, lietania i prírody. A veľkým tromfom Realu Madrid.

23.09.2018 21:40
Marco Asensio Foto: ,
Radosť Marca Asensia v zápase proti Espanyolu.
debata

"Zidana som miloval. Keď som bol chlapec, mal som v izbe jeho plagát. Bol pre mňa vzorom. Dokázal robiť na ihrisku veci, ktoré zvyšní hráči nečakali. On robil rozdiel,” vyznal sa pred časom Marco Asensio v rozhovore pre BT Sport.

Dvadsaťdvaročný krídelník je jeden z ťahúňov najslávnejšieho futbalového klubu aj vďaka Zidanovi, ktorý ako prvý našiel odvahu a dal mladíkovi z Malorky šancu. Asensio svoj kumšt potvrdil aj v sobotu večer. Parádnou krížnou strelou priviedol Real k najtesnejšiemu víťazstvu nad Espanyolom Barcelona (1:0) v piatom kole La Ligy.

"Boli sme netrpezliví a snažili sme sa hrať viac priamo. Mali by sme viac držať loptu a premieňať šance. Najdôležitejšie sú tri body. V konečnom dôsledku je 1:0 to isté ako 3:0,” reagoval po zápase Asensio.

Jeho cesta do kádra kráľovského klubu bola tŕnistá. Už v mladom veku mal problémy s kolenami, ktoré nedokázali zareagovať na rýchly Asensiov rast v tínedžerskom veku. Zo zdravotných problémov, ktoré si vyžiadali aj medicínske zásahy, sa nestihol poriadne vystrábiť a zasiahla ho ďalšia rana. V pätnástich mu rakovina vzala najväčšiu oporu – mamu.

"Je to skvelý chlapec. Maká a je na seba tvrdý. Nehľadá výhovorky, skôr cestu, ako sa zlepšiť. V Reale ho čaká svetlá budúcnosť,” predpovedal Zidane.

Po jeho odchode i prestupe Cristiana Ronalda do Juventusu už nič nebráni tomu, aby Asensio dostal väčší priestor na demonštráciu svojich rýchlych nôh a streleckého inštinktu. Nový kouč Realu Julen Lopetegui si v spoločnosti Asensia, Garetha Bala, Karima Benzemu, Isca, Lucasa Vasquéza či Mariana má z čoho vyberať.

"Tréner rozhoduje o tom, ktorý z nás dostane šancu. Je len na nás, aby sme mu čo najviac zamotali hlavu. Sme konkurenti i priatelia. Takto by to malo fungovať,” reagoval na rotáciu hráčov Asensio.

Ten naskočil do stredajšieho úvodného duelu Bieleho baletu v skupinovej fáze Ligy majstrov proti AS Rím (3:0) ako striedajúci hráč na 28 minút. Rád by k nim pridal aj ďalšie. Pomôže mu k tomu prvý gól v sezóne i skvelý výkon proti Espanyolu?

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #la liga #Asensio