Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Primitívi z Curva Nord. Fanúšikov Lazia vyšetruje polícia

Ultra fanúšikovia Lazia Rím sa opäť postarali o rozruch. Priaznivci tvrdého jadra talianskeho futbalového klubu rozdávali letáky, v ktorých informujú, že na dolné časti slávnej tribúny Curva Nord na Olympijskom štadióne v Ríme majú zakázaný vstup ženy.

20.08.2018 15:57
Lazio fans Foto: ,
Choreo fanúšikov Lazia pred derby zápasom proti AS Rím.
debata

Podľa nich je Curva Nord „posvätné miesto“ a prvé rady sú pre nich „ako bojové zákopy“. „A do zákopov nepúšťame ženy, manželky ani priateľky. Tie pozývame do vrchných poschodí tribúny, od desiateho radu vyššie,“ píše sa v letákoch.

Hovorca klubu Arturo Diaconale v reakcii uviedol, že čin ultrafans nie je „v súlade s postojom klubu, ktorý je proti akejkoľvek diskriminácii“.

Na počínanie časti fanúšikov už zareagovala aj polícia v Ríme. Tá sa aj s pomocou videozáznamov snaží identifikovať fanúšikov, ktorí distribuovali sporné letáky. Hrozí im obvinenie z diskriminačného správania sa.

Niektorí fanúšikovia Lazia sa „vyznamenali“ aj v minulej sezóne, keď polepili časť štadióna nálepkami s podobizňou Anny Frankovej v drese rivala AS Rím a pripojili antisemitské nápisy.

Kauza okolo zneužitia svetoznámemu príbehu židovského dievčaťa usmrteného nacistami v Taliansku vyvolala veľké emócie.

debata chyba
Viac na túto tému: #diskriminácia #Lazio Rím #Curva Nord