Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Premiéra bez gólu. Ronaldo poslal súpera do nemocnice

Za päť týždňov v Taliansku urobil dojem. V sobotu prišiel čas, aby v tom pokračoval aj tam, kde mu to ide najlepšie. Na ihrisku.

19.08.2018 12:16 , aktualizované: 13:41
Stefano Sorrentino Foto: ,
Brankára Chieva Stefana Sorrentina odnášajú z ihriska po strete s Cristianom Ronaldom.
debata

"Aj Michel Platini mal v prvej sezóne v Taliansku obrovské problémy. Ani taký futbalista ako Ronaldo to nebude mať v Serie A ľahké,” predpovedal pred začiatkom sezóny tréner Alberto Zaccheroni.

Prvý Portugalčanov duel v drese Juventus nepripomínal ani jednu z gólových jázd, ktoré predvádzal v Manchestri United či Reale Madrid. Mal však prívlastok víťazný. Stará dáma zdolala Chievo po veľkej dráme 3:2.

Juventus s Ronaldom na úvod ligy tesne vyhral Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Cristiano Ronaldo počas rozcvičky pred...

"Vyhrali sedem titulov v rade. Boli najlepším mužstvom v Serie A a ešte priviedli Ronalda. Budú ešte silnejší,” hovoril pred stretnutím brankár Chieva Stefano Sorrentino.

Tridsaťdeväťročný gólman na neho nebude najlepšie spomínať. Práve po strete s Ronaldom musel predčasne opustiť ihrisko. Sorrentinova manželka pridala jeho fotku na jednu zo sociálnych sietí s dovetkom, že je v nemocnici s podozrením na otras mozgu, zlomeným nosom a fixačným golierom okolo krku.

Ronaldo odohral na poste hrotového útočníka celý zápas a napriek podpore Paula Dybalu, Douglasa Costu či Juana Cuadrada nedokázal skórovať. Predviedol niekoľko zaujímavých akcií, individuálnych prienikov i nedorozumení s novými spoluhráčmi.

"Ronaldo je víťaz. Jeho príchod nás posunul ešte vyššie. V kabíne nám už ukázal, že chce dosiahnuť všetko. A my tiež,” povedal nový kapitán Juventusu Giorgio Chiellini.

"Celý tím spolu trénuje len niekoľko dní. Zvykáme si na Ronalda. Bol som príjemne prekvapený, ako spolupracoval s Dybalom a ako rýchlo zapadol do tímu. Je škoda, že sa mu nepodarilo skórovať, hoci mal niekoľko zaujímavých príležitostí. Sorrentino však predviedol niekoľko kvalitných zákrokov,” hodnotil duel kouč Juventusu Massimiliano Allegri.

Jeho zverenci striedali skvelé momenty so slabšími. Začali výborne a rýchlo sa ujali vedenia, ktoré však prehajdákali. K víťazstvu im nakoniec pomohlo trináste mužstvo predošlej sezóny. Chievo si strelilo vlastný gól a v záverečných sekundách zápasu neustrážilo striedajúceho Federica Bernardeschiho.

"Urobili sme more chýb. Naše sústredenie kolísalo. Chvíľami sme boli výborní a potom zasa slabí. Pritlačili sme súpera viacerými akciami a potom sme bránili tak zle, že nám vzal vedenie. Niečo také si nemôžeme dovoliť, ani v prvom zápase sezóny. Čaká nás veľa práce,” čertil sa Allegri. "Vyhrali sme a to najdôležitejšie. Bol to prvý zápas a tie bývajú zradné. Musíme sa zlepšiť,” doplnil strelec víťazného gólu.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo #Serie A