Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FOTO: Veľkolepý príchod. Šéf Maradona verí, že Brestu bude fandiť aj Lukašenko

Legendárny argentínsky futbalista Diego Maradona sa v pondelok oficiálne ujal funkcie prezidenta Dynama Brest. Fanúšikom bieloruského klubu sa prišiel predstaviť na štadión vo vojenskom automobile s obrími kolesami a vyhlásil, že jeho cieľom je, aby tímu fandil aj prezident krajiny Alexander Lukašenko.

17.07.2018 10:09
Diego Maradona Foto: ,
Diego Maradona sa predstavil fanúšikom Dynama Brest.
debata

„Chcem si zaobstarať fotku s Lukašenkom. Dúfam, že sa stane naším fanúšikom,“ uviedol Maradona na adresu autoritárskeho bieloruského prezidenta, ktorý je známy svojou náklonnosťou k športu.

Päťdesiatsedemročný majster sveta z roku 1986 podpísal s Brestom už v máji zmluvu na tri roky. Bývalá hviezda Barcelony a Neapolu uviedla, že nemá problémy so životom v Bielorusku. „To, že tu bude Diego žiť, pritiahne na naše zápasy fanúšikov z celého svetu,“ myslí si riaditeľ Dynama Viktor Radkov.

Klub prežil finančné problémy, kvôli ktorým mu pred pár rokmi hrozil podľa agentúry Reuters bankrot, a vďaka novému investorovi zo Spojených arabských emirátov má veľké plány. Okrem iného sa chystá vybudovať štadión pre 30.000 divákov.

Diego Maradona sa stal prezidentom Dynama Brest Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Diego Maradona po prístatí v Breste.

Maradona pôsobil naposledy v Spojených arabských emirátoch ako tréner druholigového klubu Al Fudžajra. Predtým tam viedol Al Wasl. V minulých týždňoch na seba pútal pozornosť svojím výstredným správaním na majstrovstvách sveta v Rusku.

Futbalistu Brestu na jar viedol český tréner Radoslav Látal, ale po štyroch mesiacoch skončil a momentálne je trénerom Trnavy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Diego Maradona #Dynamo Brest