Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zidane: Neviem si predstaviť, že Ronaldo bude hrať niekde inde

Tréner futbalistov španielskeho klubu Real Madrid Zinedine Zidane verí, že štvrtkové víťazstvo 1:0 nad Leganés v prvom stretnutí štvrťfinále Copa del Rey by mohlo znamenať zlomový bod do zvyšného priebehu sezóny 2017/2018.

19.01.2018 10:04
Ronaldo Foto: ,
Okolo Cristiana Ronalda je v súčasnosti rušno.
debata

„Biely balet“ ukončil trojzápasovú sériu bez víťazstva a pred budúcotýždňovou odvetou na Štadióne Santiaga Bernabéua je blízko k tomu, aby sa prebojoval medzi kvarteto najlepších tímov v Španielskom pohári premiérovo od ročníka 2013/2014, keď túto súťaž napokon aj vyhral.

Stretnutie v Leganés na predmestí Madridu prinieslo dlhé minúty vyrovnaný priebeh. V drese „Los Blancos“ sa neobjavili mnohé opory, chýbal brankár Keylor Navas, zadáci Sergio Ramos a Marcelo, záložníci Toni Kroos a Casemiro či útočníci Cristiano Ronaldo a Gareth Bale.

Hráči domáceho mužstva, ktoré sa do štvrťfinále Copa del Rey kvalifikovalo po 89 rokoch, niekoľkokrát podkúrili favorizovanému súperovi. Real však v druhom polčase po príchode Luku Modriča a Isca vystupňoval tlak a odmenou preňho bol víťazný zásah Marca Asensia v 89. min.

„Je to pre nás veľmi dobrý výsledok. Udržali sme si čisté konto a skórovali sme. Naša hra bola vyvážená, nechýbalo v nej odhodlanie, dobre sme bránili. Mnohí chlapci často nehrávajú, no druhý polčas už bol oveľa lepší,“ povedal tréner Realu Zinedine Zidane podľa webu goal.com.

„Musíme sa vrátiť na víťaznú vlnu a zbierať čisté kontá. V Leganés sme k tomu urobili prvý krok. Nemôžem povedať, že to bolo z našej strany skvelé predstavenie, ale máme dôležitý výsledok z prvého zápasu tejto konfrontácie, a to je pozitívne. Dúfame, že to bude zlomový bod. Veľmi sme chceli vyhrať na mieste, kde sa nehrá ľahko. S výsledkom sme spokojní,“ doplnil Zidane, ktorý už v 14. min musel nútene vystriedať zraneného stredného obrancu Jesúsa Valleja.

„Neviem, nakoľko je to zlé. Budeme musieť zistiť, čo sa mu stalo. Viem akurát to, že bol zranený,“ skonštatoval 45-ročný Francúz.

K možnému medializovanému odchodu Ronalda dodal: „Neviem si predstaviť, že bude hrať niekde inde. V súčasnej situácii Cristiano potrebuje jediné – plne sa sústrediť na dianie na trávniku a všetko ostatné odfiltrovať. Keď to robil, vždy to prinieslo osoh pre neho aj mužstvo.“

Gólový hrdina Marco Asensio ukončil svoje najdlhšie strelecké suchoty od príchodu do Realu Madrid. Skórovať sa mu nepodarilo v 10 súťažných stretnutiach po sebe. „Vedeli sme, že Leganés je skvelé a pracovité mužstvo, najmä v defenzíve. Chceli sme získať dobrú pozíciu do odvety. Naďalej musíme tvrdo trénovať a snažiť sa každodenne zlepšovať,“ vyhlásil na webe Realu 21-ročný krídelník.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Zinedine Zidane #Copa del Rey