Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rozladený Klopp: Videl som hrať len jeden tím. Evertonu otvoril dvere rozhodca

Súpera prestrieľali 23:3, loptu držali 79 percent zápasu, napriek tomu futbalisti Liverpoolu nezískali v mestskom derby proti Evertonu tri body.

10.12.2017 22:25
Jürgen Klopp, Craig Pawson Foto: ,
Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp v debate s rozhodcom Craigom Pawsonom po remíze s Evertonom.
debata

„Reds“ síce viedli zásluhou individuálnej akcie Mohameda Salaha, štvrť hodiny pred koncom ale vyrovnal Wayne Rooney z pokutového kopu. Rozhodca Craig Pawson nariadil penaltu po zákroku Dejana Lovrena na Dominica Calvert-Lewina. Domáci tréner Jürgen Klopp s jeho rozhodnutím nesúhlasil.

„Nemyslím si, že to bola penalta. Musíme to ale prijať. Ak si myslíte, že to bolo na penaltu, potom všetky ďalšie súboje v strede poľa medzi (Ashleym) Williamsom a Domom (Dominicom) Solankom mali priniesť priamy kop,“ uviedol Klopp na klubovom webe.

V emotívnom rozhovore pre Sky Sports tiež tvrdil, že za zákrok na Jordana Hendersona mal v prvom polčase dostať červenú kartu stredopoliar Evertonu Gylfi Sigurdsson. „Taký strašný zákrok sa stal v každom derby odkedy som tu,“ povedal nemecký tréner.

Moment zo 76. minúty, po ktorom Pawson ukázal na penaltový bod, v žiadnom prípade nepovažoval za faul. „Podľa mňa urobil Calvert-Lewin v poslednom okamihu krok a vstúpil do cesty Lovrenovi, ten ho ale neudrel. Bol to rovnaký kontakt ako šesťdesiat alebo sedemdesiatkrát v poli,“ poznamenal bývalý kouč Mainzu a Dortmundu.

„Dnes som videl hrať len jeden tím, ale arbiter nadobudol dojem, že by sme mali makať ešte viac. Povedal som mu, že jeho rozhodnutie nechápem. Nenadával som mu. Jeden tím sa vyše 95 minút snaží urobiť všetko pre víťazstvo, oni snáď ani neboli v našej šestnástke. Nie som si istý, či vôbec vystrelili na bránu, okrem tej penalty. Ak im rozhodca takto otvorí dvere, podľa mňa to nie je správne,“ kritizoval Pawsona Klopp.

Svojich zverencov ale za prístup k zápasu pochválil. „Robili sme, čo sme mohli, aby sme zvíťazili. Prístup chlapcov bol vynikajúci, úplne dokonalý, boli pripravení na všetko. Hrali sme proti veľmi hlboko brániacemu tímu. Zatlačili sme ich do šestnástky. Je ťažké streliť viac gólov, obzvlášť keď súper nezmení svoj štýl ani keď prehráva 0:1. Kontrolovali sme hru s výnimkou jednej situácie, ktorá rozhodla zápas,“ vyhlásil kouč Liverpoolu.

Klopp prekvapil zostavou. Len na lavičke zostali Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Emre Can či Georginio Wijnaldum. V útoku dostal príležitosť Solanke, ktorý zatiaľ čaká na prvý zásah v sezóne.

„Povedal som to už aj chlapcom, že môžeme akokoľvek rotovať, keď víťazíme, ale ak prehráme, som za to zodpovedný ja. Nemám s tým problém. Chlapci, ktorí išli na ihrisko, boli čerství a odviedli skvelý výkon. Pracovali sme tvrdo, derby je vždy boj. Musíte byť pripravení na každú výzvu a to sme boli. Skúsili sme všetko. Mohli sme skórovať, mali sme jasné šance aj pološance. Nevyužili sme ich,“ dodal kouč.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #FC Liverpool #Everton #Jürgen Klopp