Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

El Maestro zmenil názor: Slovenský pohár je veľký a významný

Jeden víťaz si prišiel po cenu zo zahraničia. Aj keď len z neďalekej Viedne. Bývalý trnavský tréner Nestor El Maestro žije stále s rodinou v hlavnom meste Rakúska. Brit so srbskými koreňmi priviedol pred rokom k prvému slovenskému titulu futbalistov Spartaka Trnava. Jeho novým pôsobiskom sa potom stal CSKA Sofia, kde vo februári predčasne skončil.

19.03.2019 18:27
Nestor El Maestro Foto: ,
Nestor El Maestro s ocenením pre trénera roka 2018.
debata

„Toto ocenenie je pre mňa prekvapujúce, ja som ani nevedel, že sa takéto futbalové gala chystá. Aj náš titul bol nečakaný. Boris Godál sa stal najlepším hráčom roka v lige, ja som teraz najlepší tréner. Pre mňa je to zatiaľ najväčší trénerský úspech, napokon hlavným trénerom som bol doteraz len rok a pol,“ vravel 35-ročný El Maestro, ktorý sa stal najmladším víťazom v histórii tejto ankety.

Zdôraznil, že v Trnave má veľa priateľov a potešilo ho, že po čase opäť zavítal na Slovensko. Trénerskú kariéru však s ním v najbližších rokoch nespája. „Najbližších päť rokov to určite nie je reálne. Mám rád nové pôsobiská, nové kluby. Neskôr sa uvidí. V Trnave som pracoval rád. Dosiahli sme tam niečo veľké, uvedomujem si to.“

Futbalista roka 2018 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Marek Hamšík si preberá cenu Futbalista roka...

Trnavský klub prirovnal k úspechu Leicestru City, ktorý v máji 2016 oslavoval nečakaný titul. „Ale Trnava je na Slovensku väčší klub ako Leicester v Anglicku. Pozitívne nebolo to, že nezískala titul 45 rokov. Pozitívne bolo to, že nik v taký úspech neveril a necítili sme veľký tlak. Ten prišiel až v závere, ale zvládli sme ho. Po tom, čo sme vyhrali veľa zápasov, vládla obrovská eufória a pozitívna energia,“ vysvetlil.

Zdôraznil, že vždy verí vo svoje sily, svojej práci. „Nechýba mi sebavedomie, ale nepredpokladal som, že môžeme dosiahnuť taký výsledok. Na začiatku nik nemyslel na titul. Vravel som si, že tretie miesto by bol úspech, že by to bola po prvom roku dobre odvedená práca.“

Nestor El Maestro nad hlavami fanúšikov... Foto: SITA, Martin Havran
Nestor El Maestro Nestor El Maestro nad hlavami fanúšikov Spartaka Trnava po minuloročnom zisku titulu.

Trnava už titul určite neobháji, neprebojovala sa ani do prvej šestky, ale rada by získala Slovenský pohár, v ktorom sa dostala už do semifinále. Vlani El Maestro nazval tento pohár malý a bezvýznamný. Teraz si to už nemyslí.

„Bol som po semifinále so Slovanom veľmi sklamaný, vypadli sme v penaltovom rozstrele. Tento rok je to pre nás veľký a zaujímavý pohár. Budem držať mužstvu palce, aby sa mu to podarilo. Úspech v každej takejto súťaži je veľký,“ uzavrel bývalý trnavský tréner.

TV Pravda: Ako by v ankete hlasovali bývalí reprezentanti Vladimír Kinder a Szilárd Németh?

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Nestor El Maestro #Futbalista roka 2018