Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ocko, mám strach, písal z paluby Sala. Po zmiznutom hráčovi naďalej pátrajú

Anglické úrady po nočnom prerušení obnovili pátranie po zmiznutom súkromnom lietadle PA-46 na palube s argentínskym futbalistom Emilianom Salom.

23.01.2019 11:34
Emiliano Sala Foto: ,
Fanúšikovia Cardiffu sa modlia za Emiliana Salu.
debata (3)

Dvadsaťosemročný útočník len pred niekoľkými dňami prestúpil z francúzskeho FC Nantes do tímu waleského účastníka anglickej Premier League Cardiff City za sumu 15 miliónov libier.

Keď stroj letel blízko Lamanšského prielivu v oblasti ostrova Guernsey, došlo k prerušeniu spojenia a následne lietadlo s dvoma mužmi na palube (pilotom a futbalistom) zmizlo z radarov. Doteraz nie je známe, čo sa mohlo stať, pravdepodobne došlo k havárii.

Podľa policajných zdrojov v Guernsey do pátrania zapojili dve lietadlá, ktoré zatiaľ bezvýsledne prehľadávajú oblasť s najvyššou pravdepodobnosťou výskytu zmiznutého stroja. „Ak sa im aj podarilo dosadnúť na vodnú hladinu, ich šanca na prežitie je minimálna,“ napísali policajti z Guernsey na twitteri.

Najnovšie prenikla do médií informácia, že Sala sa ešte ozval priateľom prostredníctvom hlasovej správy z paluby lietadla smerujúceho do Cardiffu.

„Som tu hore v lietadle, ktoré sa práve rozpadá a ja som na ceste do Cardiffu. Ak do hodiny a pol nebudete mať odo mňa žiadne správy, bude už zbytočné ma hľadať, lebo ma nenájdete. Ocko, mám strach,“ cituje zrejme posledné slová Emiliana Salu aj rakúsky športový postál laola1.at.

Správu o zmiznutí svojho syna sa doma v Argentíne dozvedel aj otec Horácio Sala. „Dozvedel som sa to od priateľa a som zúfalý. Hodiny plynú a ja začínam myslieť už na to najhoršie,“ povedal Horácio Sala pred televíznu stanicu C5N. Po chvíli skľúčene dodal: „Ešte v nedeľu sme boli v spojení. Môj syn bol taký šťastný, že pôjde do veľkého klubu…“

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Cardiff City #Emiliano Sala