Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok! Senica v pohári vyprášila DAC. Ostatní ligisti postupujú ďalej

Futbalisti MŠK Žilina postúpili do osemfinále domácej pohárovej súťaže s názvom Slovnaft Cup, v ktorom sa v dosiaľ neurčenom termíne stretnú s ďalším fortunaligistom ŠKF iClinic Sereď.

23.10.2018 19:50
Žilina Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Zverenci žilinského trénera Jaroslava Kentoša gólmi Michala Tomiča a Filipa Balaja otočili v utorok popoludní nepriaznivý stav na trávniku v Stropkove proti „domácemu“ druholigistovi 1. FC Tatran Prešov – zvíťazili 2:1.

Už o „kolo“ ďalej sú hráči FK Poprad, ktorí v napínavom zápase dvoch účastníkov II. ligy uspeli v Šamoríne až v rozstrele z 11 m. V riadnom hracom čase sa duel skončil 1:1, v jedenástkovej „lotérii“ sa rozhodlo až v deviatej sérii, keď svoj pokus nepremenil domáci Vladimír Fuják a poslal Poprad do štvrťfinále.

Medzi osmičkou najlepších je aj FC Nitra. Hráči spod Zobora sa však proti druholigovému Liptovskému Mikulášu na postup dosť nadreli: Nigérijčan Abdulrahman Taiwo a skúsený Tomáš Kóňa zmazali dvojgólové manko a po remíze 2:2 mali Nitrania z „bieleho bodu“ viac šťastia.

Do štvrťfinále národného pohára nazrú aj futbalisti Michaloviec, ktorí potvrdili rolu favorita a zdolali Lipany 4:2. Hostia sa síce dva razy dotiahli na rozdiel gólu, definitívu postupu pre Zemplínčanov stanovil v 70. min skúsený 35-ročný Igor Žofčák.

V súboji posledného s druhým fortunaligistom prekvapujúco jasne uspela domáca Senica, ktorá nedelila Dunajskej Strede debakel 5:1 a postúpila do štvrťfinále.

4. kolo

1. FC Tatran Prešov – MŠK Žilina 1:2 (1:1)
ČK: 90.+ Bartek (Prešov)
do 5. kola postúpila Žilina

5. kolo

FC ŠTK 1914 Šamorín – FK Poprad 1:1 (0:0), na pokutové kopy 7:8
ČK: 36. Hric (Poprad)
do 6. kola postúpil Poprad

FC Nitra – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:2 (1:1), na pokutové kopy 3:1
do 6. kola postúpila Nitra

MFK Zemplín Michalovce – ŠK Odeva Lipany 4:2 (2:1)
do 6. kola postúpili Michalovce

FK Senica – FK DAC 1904 Dunajská Streda 5:1 (1:1)
do 6. kola poastúpila Senica

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #FC Nitra