Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klamal aj Modrič. Ďalšia hviezda La Ligy neodvádzala dane, do väzenia nepôjde

Ďalším futbalistom, ktorý sa v Španielsku dostal do problémov so zákonom kvôli daňovým únikom, je chorvátsky stredopoliar Realu Madrid Luka Modrič.

22.09.2018 13:04
Luka Modrič Foto: ,
Luka Modrič.
debata

Najlepší hráč tohtoročných majstrovstiev sveta v Rusku oklamal podľa denníka El Mundo na daniach stáť o 870 tisíc eur. Súd mu za to vymeral osem mesiacov väzenia s podmienkou a pokutu 348-tisíc eur. Po zaplatení ďalších 60 000 eur sa Modrič trestu vyhol.

Podobne ako ďalší hráči Modrič prostredníctvom zahraničnej spoločnosti zatajil príjmy z osobnostných práv. Firmu so sídlom v Luxembursku riadila jeho žena Vanja a bola pomenovaná po ich synovi Ivanovi.

Tridsaťtriročný Modrič hrá za Real od roku 2012, kedy do španielskeho veľkoklubu prestúpil z Tottenhamu. Od tej doby slávil štyri triumfy v Lige majstrov, tento rok doviedol ako kapitán Chorvátov až do finále MS.

Kvôli daňovým podvodom boli v Španielsku potrestaní tiež barcelonský útočník Lionel Messi, bývalí hráči Realu Cristiano Ronaldo a Ricardo Carvalho, Modričov súčasný spoluhráč Brazílčan Marcelo či niekdajší tréner Realu José Mourinho.

debata chyba
Viac na túto tému: #Luka Modrič #la liga