Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi sa už tento rok v drese Argentíny neobjaví. Vraj nepôjde ani na Copa América

Kapitán Argentíny Lionel Messi sa tento rok už v reprezentácii neobjaví a je možné, že nebude hrať ani budúci rok na turnaji Copa América.

15.08.2018 17:11
Lionel Messi, Sergio Agüero Foto: ,
Lionel Messi (vľavo) gratuluje ku gólu Sergiovi Agüerovi.
debata (1)

Tridsaťjedenročný hviezdny futbalista Barcelony podľa argentínskych médií požiadal dočasného kouča Lionela Scaloniho o pauzu. Aká bude dlhá, nie je jasné.

Messi odohral v národnom drese 128 zápasov a dal 65 gólov, ale k veľkej trofeji zatiaľ Argentínu nedokázal doviesť. Na majstrovstvách sveta v Rusku Juhoameričania prehrali v osemfinále s Francúzskom (3:4), pred štyrmi rokmi získali striebro. Po turnaji v Rusku doplatil na neúspech kouč Jorge Sampaoli a dočasne ho nahradil Scalon.

„Telefonicky mu (Messi) oznámil, že nebude k dispozícii na septembrové prípravné zápasy,“ uviedol denník Clarín. Počas turné v USA sa v septembri argentínsky výber stretne s Guatemalou a Kolumbiou, v októbri potom vyzve v prestížnom dueli Brazílii.

„Je to čisto jeho rozhodnutie, mali by sme mu na to dať dosť času. Je to pochopiteľné. Keď hrá národný tím, či už dobre alebo zle, vždy ho všetci kritizujú,“ zastal sa Messiho jeho bývalý reprezentačný spoluhráč Carlos Tévez z Bocy Juniors

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #argentínski futbalisti