Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekordne pevná obrana. Žiaci z Častej prekonali Königa či Van der Sara

Na začiatku príbehu bola len partia chlapcov z troch obcí – Častá, Doľany a Dubová, ktorí sa pred sezónou 2016/2017 spojili, aby vytvorili spoločné družstvo starších žiakov pod hlavičkou FC Slovan Častá.

24.05.2018 08:59
Starší žiaci Častej. Foto:
Starší žiaci FC Slovan Častá.
debata

Dôvod bol prozaický – hrozilo, že v žiadnej z týchto troch obcí na západe Slovenska by žiacke družstvo samostatne fungovať nemohlo. Nedisponovali totiž dostatočným počtom futbalistov v tejto vekovej kategórii.

„Tréner Marcel Križanovič dal dokopy skvelú partiu – nielen hráčov, ale pobláznil všetkých okolo seba. Najmä rodičov, vedenie i fanúšikov,“ hovorí Jozef Grajciar, tajomník futbalového klubu z Častej.

To bol základ úspechu, z ktorého sa v týchto dňoch v malej obci neďaleko Pezinka tešia. Tím starších žiakov totiž zaznamenal skvelú sériu bez inkasovaného gólu. Zastavila sa na 1479 minútach a trvala viac ako 11 mesiacov.

„Pred jej začiatkom sme naposledy inkasovali v predposlednom kole minulej sezóny. Skončila sa v 19. kole aktuálneho ročníka – v zápase so Zohorom, ktorý sme vyhrali 4:1,“ vraví Grajciar.

Chlapci z Častej pokorili – s istou mierou zľahčenia – slovenský rekord vtedajšieho brankára Slovana Bratislava Miroslava Königa, ktorý v sezóne 1998/1999 nedostal gól 1129 minút, neskôr aj európsky, ktorý drží s 1311 minútami Edwin van der Sar, v ročníku 2008/2009 gólman slávneho Manchestru United.

„Som prekvapený, ako sa natiahla séria bez inkasovaného gólu a stále si užívame sériu víťazných zápasov. Je radosť pracovať s chalanmi, ktorí sa chcú zlepšovať a neuspokoja sa s tým, čo dosiahli,“ chváli družstvo tréner Križanovič, ktorý s chlapcami prehral stávku a nechal sa ostrihať dohola.

Napriek tomu, že séria jeho zverencov sa už skončila, aj naďalej sú suverénom súťaže 1. triedy Bratislava-vidiek, v ktorej pôsobia družstvá z pezinského a malackého okresu. Tabuľku vedú po 23 kolách bez straty bodu (so skóre 162:4).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Edwin van der Sar #Častá #žiacky futbal #Miroslav König