Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najvyšší súd potvrdil trest pre Messiho. Za mreže však zrejme nepôjde

Španielsky Najvyšší súd potvrdil trest 21 mesiacov väzenia pre futbalistu Lionela Messiho za daňové úniky v rokoch 2007 až 2009.

24.05.2017 15:24
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Hviezda Barcelony však za mreže nemusí, podľa španielskych zákonov si môžu odsúdení za nenásilné trestné činy s doteraz čistým registrom odpykať tresty kratšie ako dva roky na podmienku na slobode.

Messi bol spolu s otcom Jorgem odsúdený vlani v júli súdom v Barcelone. Päťnásobný najlepší futbalista sveta sa proti rozsudku odvolal, ale Najvyšší súd teraz jeho odvolanie zamietol.

Dvadsaťdeväťročná argentínska superstar musí zaplatiť pokutu dva milióny eur, jeho otec, ktorému bol trest väzenia skrátený na pätnásť mesiacov, o pol milióna eur menej. Messiho právny zástupca sa zatiaľ k zamietnutiu odvolania nevyjadril.

Messi neodviedol v rokoch 2007 až 2009 španielskym úradom na daniach viac ako štyri milióny eur z príjmov z osobných práv. Svoju vinu opakovane odmietol a na súde sa bránil tvrdením, že o daňových záležitostiach nič nevedel a veril otcovi a právnikom.

„Koncentroval som sa len na futbal a veril som otcovi a právnikom, ktorých som poveril, aby sa o všetko postarali. Nikdy som si nemyslel, že by ma mohli oklamať,“ povedal vlani Messi.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi