Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdinovia z Uruguaja. Atlético zachránili stopéri

Kraľovali pred vlastnou bránkou. Nekompromisne udreli na druhom konci ihriska. Mal to byť súboj defenzív. Takých, ktoré nerobia chyby. Rozhodnúť mala jediná. Malá či veľká - čo by odlíšila dve rovnako kvalitné futbalové mužstvá.

21.02.2019 08:45 , aktualizované: 14:41
Atlético Madrid, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Atlética Madrid.
debata

Atlético Madrid aj Juventus Turín však predzápasové predpoklady nechali v šatni. Na štadióne Wanda Metropolitano predviedli nemenej ľúbivý futbal. Nechýbali šance, góly, kontroverzné momenty skúmané videoasistentom rozhodcu ani víťazi.

Španielsky klub na domácom trávniku v druhom polčase dominoval a zaslúžene dokráčal k nádejnému víťazstvu 2:0. Pod dvojgólový náskok a čisté konto sa výraznou mierou pričinili najmä uruguajskí stopéri. José Giménez skóre otvoril, Diego Godín uzavrel.

„Sú to naši hrdinovia. Ukázali, že aj obrancovia dokážu strieľať góly,“ chválil kolegov z obrannej štvorice krajný bek Felipe Luís na stránke súťaže. „Godín s Gimenézom skvele dirigovali naše mužstvo. Všetci chlapci predo mnou super bránili. Splnili sme úlohu a tešíme sa z odmeny. Nič však neznamená,“ pripomína brankár Jan Oblak.

Nebyť jeho fantastických reflexov, Federico Bernardeschi by strelil v závere druhého polčasu kontaktný presný zásah. Pre Oblaka to bolo štvrté čisté konto v rade v Lige majstrov. „Sú to moji chlapci. Každý jeden si zaslúži absolutórium. Bojovali jeden za druhého ako bratia. Ukázali, že majú gule,“ vysvetľoval neslušné gesto po druhom góle kouč Atlética Diego Simeone.

Za viac ako osem rokov na lavičke Los Colchoneros neprehral s talianskym klubom na európskej scéne ani jeden zo šiestich zápasov (štyri triumfy, dve remízy). Z ostatných 13 domácich zápasov vo vyraďovacej fázy Ligy majstrov (osem výhier, päť remíz) inkasoval jediný gól.

„Dokážeme nájsť cestu, ako súpera potrestať z brejkov. Doma sme veľmi silní, musíme to ukázať aj v Turíne,“ nechal sa počuť Godín pred odvetou. „Musíme zo seba dostať dvesto percent. Všetko je otvorené. Za deväťdesiat minút sa môže stať čokoľvek,“ doplnil Giménez.

Guardiola vyzdvihuje vôľu City

Futbalisti Manchestru City mali v stredajšom prvom osemfinálovom súboji Ligy majstrov proti Schalke 04 Gelsenkirchen namále.

Prehrávali 1:2 a od 68. minúty hrali bez vylúčeného argentínskeho stopéra Nicolasa Otamendiho, ktorý sa porúčal po dvoch žltých varovaniach. V 85. minúte však umlčal domáce publikum bývalý hráč Schalke Leroy Sané, ktorý z priameho kopu ukážkovo poslal loptu do siete. V 90. minúte dokonal obrat úradujúceho anglického šampióna Raheem Sterling, ktorý stanovil na konečných 2:3.

City sa ujalo vedenia v 18. minúte po chybe domáceho brankára, keď Sergio Agüero využil nezištnú prihrávku Davida Silvu. Hostia mali zápas pod kontrolou, no boli to hráči Schalke, ktorí prekvapujúco otočili skóre. Po ruke Otamendiho a faule Fernandinha sa hlavný rozhodca dvakrát poradil s videorozhodcom a domácim prisúdil dve penalty, ktoré v 38. a 45. minúte premenil Nabil Bentaleb.

Leroy Sané z Manchestru City oslavuje gól do... Foto: SITA/AP, Michael Probst
Leroy Sané Leroy Sané z Manchestru City oslavuje gól do siete Schalke.

„Mohli ste vidieť, že sa nikdy nevzdávame. Ukázali sme obrovskú túžbu otočiť nepriaznivý výsledok. Z gólu mám radosť, na druhej strane však pociťujem smútok, že som ho strelil bývalému klubu. Ale taký je futbalový život, súpera si nevyberáte a vždy hráte naplno,“ poznamenal Sané, ktorý prestúpil zo Schalke do City v roku 2016.

„Darovali sme im dve jedenástky a červenú kartu, to sa v tejto súťaži nezvykne vyplácať. Našťastie sme v závere stretnutia ukázali ohromnú vôľu. S víťazstvom 3:2 musíme byť nanajvýš spokojní,“ pridal svoj názor kormidelník „Citizens“ Pep Guardiola, ktorý sa vyjadril aj k dvom verdiktom VAR:

„Myslím si, že to v oboch prípadoch boli regulárne jedenástky. Verím systému VAR. Niekedy vyvoláva pochybnosti a polemiku, ale to neboli tieto dva prípady.“

V tábore nemeckého osemfinalistu nehádžu pred odvetou, ktorá je na programe 12. marca, flintu do žita.

„Spravili sme tri chyby a tie súper potrestal. Do 85. minúty sme však plnili náš plán. O tri týždne to bude zápas z kategórie tých, ktoré milujeme. Radi čelíme výzvam. Sme v nevýhode, ale musíme veriť a dať zo seba 200 percent. Uvidíme, na čo to bude stačiť,“ citovala stránka uefa.com stredopoliara a autora oboch gólov Schalke Nabila Bentaleba.

TV Pravda: So Samuelom Slovákom o zápase Dunajská Streda – Slovan, Trnave i legionároch na Slovensku. Pozrite si náš futbalový špeciál (vysielané 19.2.2019):

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #manchester city #atlético madrid #Schalke 04 Gelsenkirchen