Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po triumfe nad AS Rím bude na darčeky. Ešte nie sme retro tím, tešili sa v Plzni

Tréner Pavel Vrba aj pri tretej účasti v základnej časti Ligy majstrov priviedol futbalistov Plzne na tretie miesto, ktoré znamená účasť v jarnej fáze Európskej ligy.

12.12.2018 23:50
debata
Stredopoliar Plzne Patrik Hrošovský (vľavo) v... Foto: SITA/AP, Petr David Josek
Patrik Hrošovský, Patrik Schick Stredopoliar Plzne Patrik Hrošovský (vľavo) v súboji s útočníkom AS Rím Patrikom Schickom.

Po kľúčovej výhre 2:1 nad AS Rím, pri ktorej okrem Patrika Hrošovského absolvoval celý zápas aj ďalší slovenský stredopoliar Roman Procházka, tešil Vrbu postup o to viac, že ​​Viktoria získala sedem bodov a stanovila tým svoj rekord. V ťažkej skupine pritom popri rímskom semifinalistovi minulého ročníka mala aj obhajcu trofeje Real Madrid a CSKA Moskva.

„Všetci vieme, že uhrať sedem bodov v Champions League je niečo mimoriadne. My si to naozaj veľmi vážime. Vypovedá to o nás, že ešte nie sme retro tím. Obávam sa, že nabudúce, keby sme postúpili do Champions League, tak uhráme buď jeden alebo deväť bodov. Ja by som radšej získal deväť,“ povedal novinárom Vrba, ktorého tím v roku 2011 získal pri premiére v skupine Ligy majstrov päť bodov a o dva roky neskôr tri body.

Záverečné kolo skupinovej fázy Ligy majstrov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Bezradná hviezda Juventusu Cristiano Ronaldo v...

Vtedy skončil tretí na úkor CSKA Moskva, ktorému dnes nestačila ani šokujúca výhra 3:0 na pôde víťaza skupiny Realu Madrid. „V Rusku nás asi nemajú radi. Už sa nám podarilo druhýkrát vyradiť CSKA. Vzhľadom na to, čo sa stalo v Madride, čo urobil Madrid, ma víťazstvo a postup do Európskej ligy teší o to viac,“ poznamenal Vrba.

Čudoval sa, že v priebehu stretnutia v Plzni sa na svetelných obrazovkách objavoval výsledok z Madridu. Klub to nemohol nijako ovplyvniť, pretože tabule bežali v režime, ktorý má na starosti UEFA. „Zdá sa mi to úplne nenormálne,“ povedal Vrba.

Slovenský futbalista Plzne Roman Procházka... Foto: SITA/AP, Petr David Josek
Roman Procházka Slovenský futbalista Plzne Roman Procházka zastavuje Nicolu Zaniola z AS Rím.

Výhru nad AS Rím radí k najväčším úspechom. „Myslím si, že Plzeň v posledných ôsmich-desiatich rokoch, má takých veľkých zápasov viac. Ja som hlavne rád, že ich je viac a viac. Radím to medzi ďalšie mimoriadne výsledky, ktoré sa nám v posledných desiatich rokoch podarili,“ uviedol Vrba.

Plzeň opätovne potvrdila, že rozhodujúce zápasy v pohároch jej idú. V roku 2013 v poslednom dueli skupiny doma zdolala CSKA Moskva 2:1. „Ja si myslím, že je to tým, že sa blížia Vianoce a hráči potrebujú peniaze na darčeky,“ vtipkoval Vrba, ktorý s Plzňou postúpil do pohárového jari celkovo už piatykrát.

Po záverečnom hvizde predviedol tradičnú kotrmelec pod „kotlom“ fanúšikov. „Robím to len v situáciách, keď mám radosť z niečoho mimoriadneho,“ usmial sa Vrba.

Radosť trénera Plzne Pavla Vrbu. Foto: SITA/AP, Petr David Josek
Pavel Vrba Radosť trénera Plzne Pavla Vrbu.

Jeho tím čaká v pondelok žreb úvodného kola jarnej vyraďovacej fázy Európskej ligy. „Z môjho pohľadu nie je súper, ktorého by sme si nepriali. My sme iný klub než mnoho klubov, ktoré postúpili do jarnej časti Európskej ligy. My si vážime každého postupu a súpera, ktorý sem príde,“ povedal.

Bývalý reprezentačný tréner vyhral stávku so sládkom pivovaru Gambrinus Zdeňkom Polákom, ktorý sľúbil v prípade umiestnenia do tretej priečky zadarmo pre fanúšikov 11 700 pív, čo je kapacita štadióna.

Pri prehre by Vrba musel robiť na výčape v jednej z plzenských reštaurácií. „Ja sa vždy stavím len v prípade, keď verím tomu, že vyhrám,“ smial sa Vrba.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Pavel Vrba #AS Rím