Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavský sen o Lige majstrov sa rozplynul. Postupuje Crvena Zvezda

Futbalisti Spartaka Trnava nepostúpili do play-off Ligy majstrov 2018/2019. Mužstvu aktuálneho slovenského šampióna dala definitívu utorňajšia odveta 3. predkola proti Crvenej zvezde Belehrad, ktorej doma na zaplnenom Štadióne Antona Malatinského podľahlo 1:2 po predĺžení.

14.08.2018 23:10
Spartak Trnava, Crvena Zvezda Foto: ,
Na snímke Marek Bakoš (Trnava) oslavuje gól v odvete 3. predkola Ligy majstrov vo futbale FC Spartak Trnava - Crvena Zvezda Belehrad.
debata (6)

V riadnom hracom čase po 90 minútach sa zápas skončil rovnako ako minulý týždeň v srbskej metropole – nerozhodne 1:1.

„Andeli“ sa po vypadnutí v LM presunú do Európskej ligy. V play-off kontinentálneho pohára číslo dva nastúpia proti slovinskej Olimpiji Ľubľana alebo fínskemu klubu HJK Helsinki. Ich súper bude definitívne známy až po štvrtkovej odvete 3. predkola EL, prvý duel vyhrali Slovinci 3:0.

Už úvodné minúty ponúkli dva gólové momenty. V 6. min A. Kadlec vyviezol loptu z obrany a po narážačke s Čonkom posadil presnú loptu na hlavu Bakoša – 1:0.

Hostia odpovedali prakticky hneď po rozohrávke, z pravej strany odcentroval Stojiljkovič a Ben Nabouhane taktiež hlavičkou zblízka prekonal Chudého.

V 22. min to z dobrej pozície skúsil Grendel, defenzíva Crvenej zvezdy zblokovala túto strelu na roh. Zakrátko na druhej strane Radonjičov pokus z uhla neprekvapil brankára Trnavy.

Zápas desaťročia pre Trnavu Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Na snímke fanúšikovia Trnavy v odvete 3....

Spartak vstúpil do druhého dejstva aktívnejšie, v ofenzíve sa mu darilo kombinačne. Mal k dispozícii aj niekoľko štandardiek, ale dlho si neutvoril vyloženú šancu a hrozil iba z centrov. V 68. min však hostia Trnave nepríjemne podkúrili a po strele Radonjiča a následnej skrumáži v „päťke“ všetko zažehnal až odkop jedného zo stopérov.

V 82. min sa predral do čistej šance Bakoš, napálil však iba do Borjana, a tak prišlo na rad predĺženie. V ňom rozhodol o postupe belehradského tímu po rýchlej kontre v 98. min Radonjič.

Na víťazstve CZ Belehrad nič nezmenil ani pokutový kop v prospech trnavského mužstva, ktorý v 120. min nepremenil kapitán Spartaka Boris Godál – loptu napálil do brvna.

Spartak Trnava (SR) – Crvena zvezda Belehrad (Srb.) 1:2 pp (1:1, 1:1)

  • prvý zápas 1:1, do play-off LM 2018/2019 postúpila Crvena zvezda Belehrad

    Góly: 6. M. Bakoš – 7. Ben Nabouhane, 98. Radonjič, ŽK: 19. Godál, 35. M. Bakoš, 66. Martin Tóth, 90.+ A. Sloboda, 94. Grendel, 117. Hladík – 28. Ben Nabouhane, 38. F. Stojkovič, 60. Stojiljkovič, 72. Degenek, 86. Pavkov, 99. Radonjič, 120.+ Rodič, rozhodovali: Gözübüyük – Goossens, Van Dongen (všetci Hol.), 18 032 divákov

    FC Spartak Trnava: Chudý – A. Kadlec, Martin Tóth, Godál, Čonka (106. Hladík) – Greššák, J. Rada (100. Dangubič) – Jirka, A. Sloboda, Grendel – M. Bakoš

    Crvena Zvezda Belehrad: Borjan – F. Stojkovič, V. Savič, Degenek, Rodič – Jovančič (101. Gobeljič), Krstičič – Ben Nabouhane, V. Simič (85. Jovičič), Radonjič (108. S. Babič) – Stojiljkovič (75. Pavkov)

Hlasy po zápase:

Michal Ščasný, asistent trénera Trnavy: „Zavládol obrovský smútok, pretože sme to mali dobre rozohrané. Z Belehradu sme priviezli dobrý výsledok, verili sme v neho aj tu. Rozhodli chyby, neudržali sme náskok 1:0 dlhšie. V druhom polčase sme odviedli fantastickú robotu, v predĺžení sme opäť po chybe dostali gól.“

Vladan Milojevič, tréner CZ: „Ďakujem mojim hráčom za zaslúžený postup. A ďakujem aj fánušikom. Prišli sme sem vyhrať a dokázali sme to. Na hru Spartaka sme neboli pripravení v Belehrade, ale mali sme týždeň na to, aby sme sa dobre pripravili na odvetu. Dokázali sme to.“

Boris Godál, kapitán Trnavy: „Začiatok bol super, dostali sme sa do vedenia, súper však okamžite vyrovnal po našej hlúpej chybe. Držali sme remízový stav, Bakoš mal obrovskú šancu. Súper využil v predĺžení jednu chybu, potom to už bolo ťažké. V posledných sekundách som pri penalte trošku zdvihol loptu. Vydali sme maximum, máme ešte jednu šancu na Európsku ligu.“

Marek Bakoš (útočník Trnavy a strelec gólu): „Pri mojej šanci za stavu 1:1 som sa to snažil pretlačiť cez súperovho brankára a smerovať to na bránku. Trafil som to do neho. Je to veľká škoda. Keď príde koniec takého zápasu, človeka to už potom veľmi mrzí. Boli sme kúsok od toho, aby sme zdolali silného súpera, akým je Crvena zvezda. Mali sme ich takpovediac na lopate… V predĺžení im vyšla jedna akcia, po ktorej skórovali a my sme už neodpovedali. Mali sme približne toľko šancí ako náš súper, oni ten druhý gól dali a my nie. Každý z nás šiel na maximum pred týmto fantastickým publikom. Bolo nádherné hrať v tejto atmosfére, pred zápasom som mal až zimomriavky. Škoda, že sa nepodarilo postúpiť. Ľudia by si to zaslúžili.“

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Crvena Zvezda Belehrad