Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kúzlo Realu? Bojovníci chcú zastaviť výnimočnú generáciu

Okolie i útroby najväčšieho ukrajinského futbalového štadióna pozná veľmi dobre. Za šesť rokov odohral množstvo zápasov a má za sebou viacero pamätných momentov. Ten kyjevský mu však podľa jeho slov zostane v hlave navždy.

25.05.2018 20:29
debata
Kapitán Realu Madrid Sergio Ramos s rodinou... Foto: Reuters, KAI PFAFFENBACH
Sergio Ramos Kapitán Realu Madrid Sergio Ramos s rodinou počas kyvejského tréningu.

„Rád by som si svoju pamäť znovu osviežil,“ spomína na majstrovstvá Európy 2012 kapitán Realu Madrid Sergio Ramos. Pred sobotňajším finále Ligy majstrov má jasný cieľ.

Hráči Realu sú uvoľnení

Nie div, že sa stopér Madridčanov pri spomienke na ukrajinskú metropolu usmieva. Španieli vtedy inkasovali jediný raz a vo finále zahanbili Talianov výpraskom 4:0. Ramos mal z úspešnej obhajoby európskeho titulu veľkú radosť.

„Tá nikdy netrvá večne, musíte si ju zaslúžiť svojimi výkonmi. Som rád, že sa vraciam na miesto, ktoré bolo ku mne žičlivé. Je to odmena i privilégium, že si znovu môžeme zahrať finále. Dostať sa medzi najlepšiu dvojicu Ligy majstrov je veľmi náročné a preto je zisk trofeje pre nás veľmi dôležitý. Budeme čeliť súperovi, ktorý je nebezpečný, ale naše mužstvo tvorí výnimočnú generáciu. Po mnohých zmenách a skupinkovaní v kabíne sme sa zomkli. Žiadne egá, len podriadenie sa spoločnému úspechu,“ približuje Ramos.

Foto: Pravda
Infografika, Liga majstrov

Hráči Realu hýria sebavedomím. Nechýba im vyššia herná kvalita, dôležité skúsenosti a organizovanejšia hra, čo sa prejavuje najmä smerom dozadu. Hoci sa niektorí fanúšikovia dívali na menovanie Zinedina Zidana za hlavného trénera pomedzi prsty, momentálne jasajú.

Víťaz Zlatej lopty z roku 1998 nesiahol na ofenzívne chute Realu. Do skvelého koktajlu útočných es dokladne primiešal aj defenzívne ingrediencie. A z „pusiniek“ sa razom stala chiméra, ktorá súperom rozdávala rýchle a smrteľné bozky z protiútokov.

„Hráči Realu sú totálne uvoľnení. Vedia, že vyhrajú. Veria, že víťazstvo vo finále je len pre vyvolených hráčov. Sú presvedčení, že ich v kabíne majú viac ako súper. Liverpool je kvalitný tím, ale všetci vedia, že jeho obrana nefunguje najlepšie. A tak sa fanúšikovia Realu chystajú na veľkú kyjevskú párty,“ vyhlásil redaktor španielskeho denníka El País Diego Torres.

Je to predsa futbal

O tom, že Real má vo väčšine kľúčových aspektov navrch, nepochybuje ani kouč Liverpoolu Jürgen Klopp.

Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp. Foto: SITA/AP, Rui Vieira
Jürgen Klopp, Liverpool Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.

„Sú svetová extratrieda, čo my nie sme. Sme veľmi dobrí a dokázali sme sa dostať do finále, čo je fantastické. Majú v kádri svetových aj európskych šampiónov, ale my sme bojovníci. Také sú fakty. Moje mužstvo môže vyhrať Ligu majstrov. Ľudia tomu uverili a ja tiež. Nechcem, aby fanúšikovia trápili svoje mysle spomienkami na radostné chvíle. Bol by som rád, keby si mohli úspech užívať už teraz. Môžeme to dokázať, je to predsa futbal,“ prezradil pre BT Sport nemecký kormidelník s jeho typickým úsmevom.

Bojovú náladu už Liverpool ukázal. Vo štvrťfinále vyradil rivala z anglickej Premier League Manchester City s päťgólovou ľahkosťou. Po dráme sa presadil aj v súboji nečakaných semifinalistov proti AS Rím.

„Je pravda, že nemajú toľko individualít, ale práve preto sú takým dobrým tímom. Real má veľa sebavedomia, ale to malo aj City a spomeňte si, ako vyzerala úvodná polhodina prvého duelu. Trojica Mané, Firmino a Salah môže narobiť veľkú paseku. Ich rýchlosť je ohromná. Podobné zbrane však má aj súper. Dúfam, že uvidíme parádny futbal so šancami na oboch stranách,“ zaželal si bývalý obranca The Reds John Arne Riise.

„Real je ako rodina. Ich tímový duch je ohromný. Manažment dal dokopy nielen skvelých hráčov ale aj ľudí. Vytvorili nezabudnutneľnú generáciu a v tom je ich kúzlo,“ kontruje Predrag Mijatović.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #FC Liverpool #Sergio Ramos