Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liverpool ctí posvätné pravidlo. Vychádzajú mu gólové počty

Kto dá viac gólov, vyhráva. Táto veta znie od drobných asfaltových ihrísk na sídliskách až po slávne futbalové svätostánky už desiatky rokov. Stále platí a bude navždy. Aj v sobotňajšom finále Ligy majstrov určí táto rovnica slávneho víťaza.

24.05.2018 08:36
Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané Foto: ,
Ofenzívne trio Liverpoolu Mohamed Salah, Roberto Firmino a Sadio Mané.
debata (2)

Vyzývateľom veľkého favorita Realu Madrid bude mužstvo, ktoré sa posvätného futbalového pravidla drží ako kliešť. Liverpool sa z tretieho predkola dostal až do kyjevského posledného zápasu klubovej sezóny 2017/2018 najmä vďaka ofenzívnemu poňatiu hry.

Strelil 45 gólov v 14 dueloch, čo znamená, že má priemer 3,2 gólu na zápas. Parádny spôsob, ako urobiť z mužstva s priemernou defenzívou postrach najprestížnejšej klubovej súťaže.

Liverpoolu však gólové počty parádne vychádzajú. A to najmä vďaka útočnému triu Mohamed Salah, Roberto Firmino a Sadio Mané. Pri vyslovení ich mien sa v meste The Beatles skloňuje najmä prídavné meno nezastaviteľní.

„Liverpool je kvalitný tím. Pripomína mi Real 3–4 roky dozadu. Niet pochýb o tom, že si zaslúži rešpekt a účasť vo finále. Je to kvalitné mužstvo, ktoré sa môže oprieť o svoje útočné trio. Sú veľmi rýchli a technickí. Každý z nich má na konte okolo dvadsať gólov. Nebudeme to mať jednoduché, ale máme lepšie mužstvo,“ chválil súpera i vlastné rady Cristiano Ronaldo.

Ani jemu neušli skvelé výkony liverpoolskeho tria. Egypťan Salah (44 gólov + 16 asistencií) Brazílčan Firmino (27+17) a Senegalčan Mané (19+9) sú najproduktívnejšou trojicou v Európe. Skvele sa vyrovnali s januárovým odchodom Phillipa Coutinha do Barcelony. Tréner Klopp dal mužstvu ešte ofenzívnejší strih, ktorý nútil favorizovaných súperov kopiť chyby.

„Som šťastný chlapec. Hovoril som to už mnohokrát a zopakujem to ešte raz – hrať po boku takých skvelých hráčov mi uľahčuje prácu. Stále sa rozpráva o útočnej trojici. Všetko sa však začína zozadu. Naša sila je v kolektíve a nie v skupinkách či jednotlivcoch. Nič sa však nemení na tom, že prídu ďalšie góly. Ako útočník ste na nich závislý,“ nechal sa počuť Mané.

„Sú brilantní celú sezónu. Ich pracovitosť, nábehy, góly a asistencie boli pastvou pre oči. V Kyjeve sa môžete tešiť na ich šou,“ je presvedčený kapitán The Reds Jordan Henderson.

Anglický entuziazmus pred finále Ligy šampiónov nezdieľa bývalý kormidelník Realu aj španielskej reprezentácie Vicente del Bosque. K rieke Mersey poslal tvrdý odkaz.

„Real je najlepší klub v Európe. V sobotu to potvrdí víťazstvom 4:1. V zostave Liverpoolu nevidím jediného hráča, ktorý by sa mohol presadiť v Madride, dokonca ani Salah. Ak ide o ofenzívnu trojicu – Bale, Benzema a Ronaldo sú lepší,“ skonštatoval 67-ročný kouč.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #FC Liverpool #liga majstrov vo futbale #Sadio Mané #Mohamed Salah #Roberto Firmino