Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cifranič na vlastnú žiadosť skončil. Aj Trenčín sa vydal po nemeckej ceste

Futbalistov AS Trenčín do konca aktuálnej sezóny povedie na poste hlavného trénera Nemec Matthias Kohler.

20.03.2019 14:34
MŠK Žilina - AS Trenčín Foto: ,
Vladimír Cifranič opustil lavičku AS Trenčín.
debata

Doterajší lodivod tímu spod Čákovho hradu Vladimír Cifranič sa rozhodol odísť na vlastnú žiadosť.

"Už po stretnutí proti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble (1:3) som ponúkol svoju abdikáciu, ktorú vedenie klubu neprijalo. Po zápase proti FC Spartak Trnava (0:1) som opäť požiadal o uvoľnenie z pozície hlavného trénera,“ povedal Vladimír Cifranič pre oficiálny klubový web.

„Mužstvo potrebuje impulz. Ten mu asi už neviem dať. Sám cítim, že nemám energiu, ktorá by dostala viac z nášho tímu. Preto som sa definitívne rozhodol skončiť. Som si vedomý svojej zodpovednosti,“ dodal Cifranič, ktorý prevzal tím po odchode Martina Ševelu do Slovana Bratislava a od začiatku tohto ročníka pracoval v pozícii asistenta trénera Ricarda Moniza. Toho ešte počas jesene nahradil.

Nový trenčiansky kouč Kohler bol doposiaľ tímovým konzultantom. Dvadsaťsedemročný Nemec už v minulosti pracoval pre Nemeckú futbalovú asociáciu, Ajax Kapské mesto, Ajax Amsterdam či Holandskú futbalovú asociáciu a Johana Cruijjfa.

"V pozícii asistentov trénera budú naďalej pôsobiť Richard Slezák a Gideon van der Wee. Trénerom brankárov zostáva naďalej Tomáš Belic. Realizačný tím, ktorí sme zložili pred štartom jarnej časti, má aj po odchode trénera Cifraniča našu podporu,“ dopĺňa k situácii generálny manažér trenčianskeho klubu Róbert Rybníček.

AS Trenčín v aktuálnej sezóne Fortuna ligy figuruje iba v skupine o záchranu a v nej sa nachádza až na 9. mieste s 22 bodmi. V posledných piatich zápasoch sa iba raz tešil z trojbodového zis­ku.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Vladimír Cifranič #Matthias Kohler