Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spokojný Kmotrík: Sme šťastní, že sme sa vrátili domov

O výsledok nešlo, ale slovanistov mrzelo, že prvý zápas na novom štadióne na Tehelnom poli prehrali. Po jeseni líder najvyššej slovenskej súťaže podľahol v českej lige štrnástemu Olomoucu (2:3).

17.01.2019 17:34
Tehelné pole, premiéra Foto: ,
Nový futbalový štadión na Tehelnom poli pred prípravným futbalovým zápasom medzi ŠK Slovan Bratislava - SK Sigma Olomouc.
debata (1)

„Som nespokojný, chceli sme otvoriť štadión víťazstvom. Hovorí sa, zlý začiatok, dobrý koniec. Dúfam, že to tak bude,“ vravel po prvom stretnutí zimnej prípravy tréner Martin Ševela.

Potvrdil, že hráči aj v deň zápasu trénovali. „Ráno sme mali hodinový silový tréning, hráči mohli byť trochu ťažší. V tejto fáze prípravy je to prirodzené, musíme tvrdo a intenzívne pracovať, aby sme sa dobre pripravili nielen na jar, ale aj na európsku súťaž.“

Zatiaľ sa zdá, že Slovan sa v zime neposilní. Po prestávke nastúpili hráči z lavičky a medzi nimi aj dvojica obrancov, ktorí sú na skúške.

„Nových hráčov zápas vyzliekol. Stopér Sadiki mal problémy s rýchlosťou, prehrával súboje. Ľavý obranca Tučevič odviedol priemer. Momentálne máme lepšieho ľavého obrancu. Pokiaľ nepríde do tímu vyššia kvalita, nemá zmysel v mužstve držať takéhoto hráča,“ uviedol tréner.

Hráči do súboja s Olomoucom neboli na novom štadióne. „Prišli sme o päť minút skôr, aby sme sa tu mohli trochu popozerať, urobili si fotografie a natočili si aj videá,“ vravel Ševela.

Ocenil kvalitu trávnika i akustiku na štadióne. „Bol som milo prekvapený. Na zápas prišlo dvetisíc ľudí a keď začali kričať, bolo ich počuť, mal som zimomriavky. Budeme sa usilovať, aby v nasledujúcich stretnutiach bol zaplnený v čo najväčšom počte, aby nás hnali dopredu.“

O stretnutie bol záujem, mnohí fanúšikovia postávali aj pred bránami, ale išlo o testovací zápas a do hľadiska sa dostali tentoraz len majitelia permanentiek, čo bolo 2100 divákov. „Sme šťastní, že sme sa vrátili domov,“ zdôraznil generálny riaditeľ ŠK Slovan Ivan Kmotrík mladší.

Slovan strávil na Pasienkoch viac ako deväť rokov. „Bolo to pre nás i našich priaznivcov veľmi dlhé i náročné obdobie,“ pokračoval.

Kmotrík junior naznačil, že v ňom stratili priazeň veľkej časti fanúšikov. „Musíme teraz o ňu zabojovať. Presvedčiť ich, aby sa vrátili na nové Tehelné pole. Nestanovujeme si nijaké ciele, nevieme, koľko ich bude. Pokúsime sa predať čo najviac permanentiek. A rozhodujúce bude, aby sme divákom ponúkli dobrý futbal i služby,“ domnieva sa generálny riaditeľ.

Nesúťažná premiéra štadióna Tehelné pole Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Pohľad na nový štadión na Tehelnom poli v...

Teraz bude podľa neho dôležité využiť eufóriu zo štadióna. „Vnímame, že prinesie nejakú vlnu záujmu i potenciálnych fanúšikov. Od začiatku im musíme ponúknuť perspektívu a víziu, ktorá ich na štadióne udrží.“

Testovací zápas sa konal v provizórnom režime a aj Kmotrík priznal, že všetko nefungovalo, ako malo. „Našťastie, máme dosť času, aby sme rôzne maličkosti doladili.“

V najbližších dňoch sa v klube zamerajú na odstránenie nedostatkov, ktoré odhalilo aj stretnutie.

„Ozvučenie ešte nefungovalo na sto percent. Musíme dobudovať bufety, mali sme v skúšobnej prevádzke len dva. Tiež potrebujeme dokončiť kabíny a ďalšie zázemie. Na zápas s Trnavou budú mať návštevníci možnosť vidieť Tehelné pole v plnej paráde.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tehelné pole #ŠK Slovan Bratislava #Národný futbalový štadión