Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sereď sa tešila, že sa Slovan bál o výhru

Nováčik zo Serede potrápil lídra najvyššej súťaže Slovan Bratislava. Jasný favorit nemal do posledných minút isté tri body.

23.09.2018 21:02
Aleksander Čavrič Foto: ,
Na snímke Ba Tidiane Djiby (Sereď) a vpravo Aleksander Čavrič (Slovan).
debata

Seredskí futbalisti opúšťali Pasienky sklamaní. „Stratili sme tri body. Pozitívom je aspoň fakt, že také mužstvo ako Slovan sa do poslednej chvíle obával o výsledok s tímom, ktorý dovedávna tvorili amatéri,“ vyjadril sa najskúsenejší hráč nováčika Ľubomír Michalík.

Mali sme prehrať 0:6…

Hosťom sa nepozdávali niektoré verdikty rozhodcu. „Ak rozhodca pripískne pätnásť percent v prospech domácich, také mužstvo, aké máme my, to zabije. Ak by hrali proti sebe dve vyrovnané mužstvá, tak sa súper z toho ešte pozbiera, ale Sereď na to nemá.“

Zápas sa od začiatku vyvíjal pre nováčika nepriaznivo. Prvé dve strely skončili v sieti, belasí už po dvadsiatich minútach viedli 2:0. Prvý gól dal po priamom kope Saláta. Michalík tvrdí, že priamy kop vôbec nemal byť.

„Všetci to videli, faul to nebol,“ pokračoval 35-ročný vysoký stopér. „Keď hneď v úvode, ako sa hovorí už v autobuse, na Pasienkoch prehrávate, je to zložitá situácia. Porovnávať sa so Slovanom nemôžeme. Má iný rozpočt i všetko ostatné, my sme niekde úplne inde. Za normálnych okolností sme tu mali prehrať 0:6, ale domáci boli radi, že zvíťazili, na to môžeme byť hrdí.“

Nielen výhra, ale aj hra

Sereď rýchlo znížila a postupom času strácala rešpekt. Presvedčila sa, že si mohla na Pasienkoch trúfať na viac.

„Slovan jasne vedie súťaž, my sme nováčik. Mali sme v úvode rešpekt, čo je pochopiteľné. Ale potom sme videli, že sme mohli dosiahnuť lepší výsledok. Teraz nás čaká Nitra, ak vyhráme, máme body späť. Je lepšie raz vyhrať a raz prehrať, ako dva razy remizovať,“ tvrdil Michalík, ktorý si v kariére pripísal gól aj v Premier League v súboji s Chelsea na Stamford Bridge.

Slovanisti sa zhodovali, že rozhodujúce bolo víťazstvo a tri body, čím si udržali na čele tabuľky náskok pred svojimi prenasledovateľmi. Najmä ich fanúšikovia však od nich očakávajú nielen trápenie, ale aj lepšiu hru.

„Okolo Slovana sa utvorila atmosféra, že každý zápas musí vyhrať 4:0 alebo 5:0. Toto nejde proti súperovi, ktorý takto bráni, nedá nám veľa priestoru,“ komentoval asistent trénera Vladimir Radenkovič, ktorý zaskakuje za Martina Ševelu v čase jeho trestu.

Prázdne Pasienky nežičia futbalu

Hostia vystrelili raz na bránku a pripísali si gól. Brankár belasých Dominik Greif pripustil, že zápas bol náročnejší, ako si pred ním mysleli, ale nedomnieva sa, že sa mužstvo obávalo o výhru.

„Samozrejme, viedli sme len o gól v posledných minútach, čo je vždy nebezpečné. Ale súper si neutvoril tlak, my sme hrali s loptou do konca zápasu. Mali sme ho v rukách a kontrolovali sme jeho priebeh,“ pripomínal.

Pasienky opäť zívali prázdnotou, vládla na nich pochmúrna a nefutbalová atmosféra.

„Toto sú náročné stretnutia. Keď je prázdny štadión, ťažko sa dostaneme emočne do zápasu a nastavíme sa na sto percent. Úvod sme mali dobrý, získali sme rýchlo náskok 2:0, ale na tri minúty sme prestali hrať a inkasovali sme. To by sa nemalo stať, musíme sa toho v ďalších kolách už vyvarovať,“ zdôraznil Greif.

Slovan tretí raz za sebou doma jasne viedol, ale dva razy takmer o víťazstvo prišiel a proti Trenčínu mu naň nestačil trojgólový náskok (3:3).

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #ŠFK Sereď