Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavu podržal brankár. Galád bol s bodom nespokojný, Látal ho bral

Nitra stále bez víťazstva a Trnava s treťou nulou. Trnavský obhajca titulu tretí raz nedal v aktuálnej ligovej sezóne gól, ale zároveň si tretí raz z doterajších piatich stretnutí udržal čisté konto.

19.08.2018 13:32
Tomáš Kóňa, Jakub Rada Foto: ,
Tomáš Kóňa z Nitry v súboji s Trnavčanom Jakubom Radom.
debata (2)

Postaral sa oň opäť brankár Dobrivoj Rusov, ktorý dostáva v lige medzi žrďami prednosť pred Martinom Chudým. Viackrát podržal svoje mužstvo a výrazne sa pričinil o to, že Trnavčania si vezú z Nitry aspoň bod.

Podobne ako pred rokom sa spoliehajú najmä na pevnú defenzívu, v piatich ligových stretnutiach inkasovali len dva góly, čo je najmenej zo všetkých prvoligových účastníkov.

„Nehrnuli sme sa spočiatku dopredu a čakali sme na našu šancu, brejk, štandardnú situáciu. Chýbala nám lepšia finálna fáza. Po prestávke nás súper najmä v závere zatlačil. Bod berieme,“ komentoval zápas trnavský tréner Radoslav Látal.

Prvý raz v sezóne neurobil zmeny v zostave v porovnaní s pohárovým stretnutím. Nastúpilo rovnaké mužstvo ako štyri dni predtým proti Crvenej Zvezde Belehrad v Európskej lige. V poli chýbal len Sloboda. Podľa Látala jeho tímu došli v Nitre sily.

„Neboli sme takí agresívni ani dynamickí ako v predchádzajúcich stretnutiach,“ pokračoval trnavský kouč. „Bolo to tým, že sme odohrali v utorok ťažký zápas. V druhom polčase nám došli sily, veľa hráčov už nemohlo, potrebovali sme striedať a do toho prišlo zranenie Tótha, ktorého sme museli vymeniť.“

Nitra je stále jedným z dvoch tímov súťaže, ktoré v aktuálnej ligovej sezóne ešte nezvíťazil. Patrí mu len predposledná priečka tabuľky, za ním sú už len Michalovce, ktoré sa takisto ešte netešili v tejto sezóne z plného počtu bodov v jednom zápase.

Nitriansky tréner Ivan Galád vyzdvihol najprv silu súpera. „Trnava mala najlepšiu obranu aj v minulej sezóne. Dať jej gól je veľmi ťažké. Má výborných hráčov, darí sa jej v Európskej lige, zdolala iných súperov ako sme my.“

Napriek tomu boli Nitrania lepším mužstvom, boli nebezpečnejší a mali aj bližšie k streleniu gólu. „Veľmi sme chceli vyhrať, Trnava je majster. S bodom som veľmi nespokojný. Mali sme pekné šance na strelenie gólu, ktoré musíme premeniť. Som však optimista. Ukazujeme slušnú hru. Chýbal nám len gól. Teraz sa to nepodarilo, ale v budúcnosti ich určite dáme,“ očakáva lepšie časy Galád.

Trnavčania to nebudú mať ani v ďalších dňoch jednoduché, čo môžu pocítiť aj v lige. Čaká ich cesta do Ľubľane a vo štvrtok prvý zápas play off Európskej ligy, v ktorom je v hre účasť v skupine druhej najvýznamnejšej súťaže.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #FC Nitra