Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štyria o jedno miesto. Favoritom v boji o Európsku ligu je Žilina

Futbalisti MŠK Žilina obhajovali v uplynulom ročníku titul, ale napokon skončili na štvrtom mieste a nemajú istú ani účasť v predkole Európskej ligy. Šancu získať poslednú slovenskú miestenku do európskej súťaže majú tento týždeň. Kandidáti sú však štyria, Žilina je najväčším favoritom.

23.05.2018 07:00
Žilina, radosť Foto: ,
Gólová radosť futbalistov Žiliny.
debata

Baráž o zostávajúce miesto je tohtoročnou novinkou. Dnes sa uskutočnia dva semifinálové zápasy a ich víťazi sa stretnú vo finále. Hrá sa vždy na pôde tímu, ktorý v konečnej tabuľke skončil vyššie.

Tento systém dáva možnosť aj víťazovi skupiny, v ktorej sa na jar bojovalo o záchranu. Stala sa ním Nitra, ktorej už na jeseň len tesne unikol postup do silnejšej skupiny. V dlhodobej časti Nitrania zdolali Žilinu, ale na domácej pôde. V odvete na umelom trávniku žilinského štadióna podľahli 0:2.

Žilinčania sa spoliehajú na domáce prostredie. „Sme sklamaní, že sme nezvládli zápas so Slovanom a nepostúpili do Európskej ligy minulú sobotu. Už sa pozeráme len dopredu, koncentrujeme sa na Nitru a verím, že zápas zvládneme. Máme to vo vlastných rukách, musíme sa na to pripraviť najmä v hlavách,“ pripomína žilinský obranca František Kubík.

Špecifický zápas čaká Filipa Balaja, ktorý na jeseň strieľal góly v nitrianskom drese, ale v zime prestúpil do Žiliny. „Na zápas sa teším. Je to súboj ako každý iný, niekto tam hore chcel, aby sme sa stretli. Som rád, že sa uvidím s chalanmi, ale v zápase pôjde kamarátstvo bokom, dnes pôjde o víťazstvo,“ vravel Balaj, ktorý strelil na jeseň víťazný gól do žilinskej siete.

Druhú semifinálovú dvojicu tvorí Trenčín a Ružomberok. V lige nazbierali Trenčania o 11 bodov viac, ale vzájomné zápasy hovoria v prospech hostí. Zo štyroch stretnutí dva razy vyhral Ružomberok 2:1 (v jednom prípade v Trenčíne), jeden zápas sa skončil remízou (3:3), ale najčerstvejšie víťazstvo spred dvoch týždňov patrí Trenčínu. Vyhral doma 3:1.

„Bude to iný zápas ako naposledy,“ tvrdí trenčiansky tréner Vladimír Cifranič a spolu so svojimi zverencami verí, že im posledné víťazstvo už na pôde nového majstra v Trnave (2:0) dodalo potrebné sebavedomie aj pred barážou.

Dnešný program

Semifinále o 17.30 MŠK Žilina – FC Nitra, AS Trenčín – MFK Ružomberok. Finále nedeľa 27. mája o 17.20.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #AS Trenčín #MFK Ružomberok #FC Nitra