Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Baráž o Fortuna ligu: Skalica otočila úvodné derby so Senicou

Futbalisti MFK Skalica zdolali v utorok hráčov FK Senica 2:1 na domácom ihrisku v prvom zápase baráže o účasť vo Fortuna ligy 2018/2019.

22.05.2018 19:34 , aktualizované: 19:48
Pavol Majerník, Frank Castaneda Foto: ,
Kapitán Skalice Pavol Majerník hlavičkuje pred Frankom Castanedom zo Senice.
debata

Hostia síce išli v prvom polčase do vedenia v 10. minúte vďaka venezuelskému útočníkovi Ronaldovi Chacónovi, ale domáci po zásahu Jozefa Sombata vyrovnali a v nadstavenom čase ich dostala do vedenia hlavička kapitána Pavla Majerníka.

V druhom dejstve sa pred návštevou 2137 divákov už skóre nezmenilo, hoci domáci prišli v 84. minúte o vylúčeného obrancu Jána Mizeráka. A tak do odvety pôjde v o čosi lepšej pozícii zatiaľ stále druholigista.

Víťaza baráže určia tradičné „pohárové“ kritériá, teda v prvom rade počet získaných bodov, následne rozdiel v skóre a väčší počet gólov strelených na ihrisku súpera. Ak sa oba duely skončia rovnakým výsledkom, bude v odvete nasledovať predĺženie 2×15 minút. Ak sa ani v ňom nerozhodne, účastník budúceho ročníka FL vzíde z rozstrelu zo značky 11 m.

Baráž o postup do Fortuna ligy (na odvetu):

MFK Skalica – FK Senica 2:1 (2:1)

  • Góly: 23. Sombat, 45.+ Mizerák – 10. Chacón, ŽK: 21. Szőcs, 39. Švrček, 44. Mizerák, 71. L. Opiela – 32. Villarraga, 89. Zezinho, ČK: 83. Mizerák po druhej ŽK, rozhodovali: I. Kružliak – Benko, Galo
  • Skalica: A. Fišan – Švrček, Szőcs, Pavol Majerník (77. Majtán), Mizerák – L. Opiela, D. Šebesta – Hlavatovič, Haša, Sombat (78. Tomovič) – Dolný (85. Jakubek)
  • Senica: D. Holec – J. Herrera, Ranko, Práznovský, Villarraga – Richtárech (82. Vaščák) – Cuadros (73. Suchan), Zezinho, L. Lupták – Castaňeda, Chacón (66. Kitambala)

Hlasy trénerov:

Jozef Kostelník, tréner MFK Skalica: „Dnes sme mali veľmi dobrý vstup do zápasu, do piatej minúty sme si vypracovali už tri šance. Vytvárali sme si aj ďalšie. Z jednej nakopnutej lopty sme inkasovali gól, čo pre nás nebolo príjemné. Som rád, ako sme zareagovali, pokračovali sme v našej hre. Podarilo sa nám to otočiť, strelili sme dva góly. Zrejme nám prospeli domáce zápasy, ktoré sme v druhej lige doma takisto otáčali. V druhom polčase sme sa nepotrebovali tlačiť toľko dopredu. Viedli sme a nechceli sme riskovať stratu lôpt. Súper sa dostal viac do hry. Škoda, že Michal Jakubek nepremenil v závere stopercentnú šancu. Sme spokojní s víťazstvom, Senica je prvoligové mužstvo.“

Ton Caanen, tréner FK Senica: „Myslím, že dnes sme videli typický zápas, ktorý môžete očakávať od dvoch mužstiev, ktoré bojujú v play off. Nevstúpili sme do zápasu ako sme si predstavovali, dlhé lopty nám robili problémy. Dali sme ale gól, ktorý nám mal dodať sebavedomie. V druhom polčase sme hrali futbal, aký vieme hrať. Boli sme lepší a lepší. Som šťastný, že sme na súperovom ihrisku strelili gól.“

debata chyba
Viac na túto tému: #FK Senica #MFK Skalica