Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružomberok so zmenami túži opäť po bronze. Predtým ho čaká odveta v Nórsku

Futbalisti MFK Ružomberok do svojho 21. ročníka medzi slovenskou elitou vykročia v nedeľu v Zlatých Moravciach, no ešte predtým (vo štvrtok) ich čaká odvetný súboj 2. predkola Európskej ligy v nórskom Bergene, v ktorom potrebujú zmazať jednogólové manko (0:1) z domáceho merania síl.

20.07.2017 07:00
debata
Nermin Haskič (Ružomberok, vľavo) bojuje o... Foto: SITA, Marek Mrviš
Nermin Haskič, Evans Nermin Haskič (Ružomberok, vľavo) bojuje o loptu s Evansom (Bergen) v 2. predkole Európskej lige UEFA.

„Príprava na novú sezónu bolo špecifická, keďže Ružomberok sa po dlhých rokoch zase dostal do pohárovej Európy. K tomu bolo nutné prispôsobiť celý program, začali sme skôr s tréningovým procesom. Do prvého vážneho zápasu v Európskej lige v Novom Sade s Vojvodinou nebolo veľa času, o to väčší dôraz sme kládli na intenzitu našej práce,“ zdôraznil ružomberský tréner Norbert Hrnčár.

V lete došlo k viacerým zmenám v kádri. Mužstvo opustil 14-gólový kanonier Mareš, z kľúčových hráčov sa porúčali aj Faško, Nagy a Ďubek. Na druhej strane kabínu okysličili nové tváre – Kochan (z Podbrezovej), Kunca (z Michaloviec), Bosniak Haskiš (zo Žiliny), Albánec Qose (naposledy hráč Michaloviec) a macedónsky reprezentant do 21 rokov Kostadinov.

„Asi takto sme si predstavovali doplnenie mužstva. Vybrali sme si hráčov, ktorí môžu klubu pomôcť . Dôraz sme kládli na typológiu, športovú výkonnosť i mentálne dispozície. Netajím, zamerali sme sa na vekovo mladších hráčov v zmysle klubovej filozofie. Verím, že každý z nich bude ma ť čo mužstvu dať a na konci sezóny si povieme, že išlo o vydarené transfery,“ dodal kouč.

V uplynulom ročníku Ružomberok dosiahol v najvyššej súťaži na bronz. Čo ďalej?

„Nielen ja a kabína, ale celý klub pocítil úžasnú atmosféru Európskej ligy. V rozpätí siedmich dní sa nám podarilo dvakrát vypredať štadión. Chceme urobiť všetko, aby sa takéto momenty zopakovali. Tento klub má na to, aby sa etabloval na špici slovenskej ligy a hrával zaujímavé medzinárodné zápasy,“ vyhlásil Hrnčár.

Svoju predstavu o novej sezóne má aj športový riaditeľ MFK Dušan Tittel.

„Vzhľadom na veľmi pekné lanské 3. miesto je ťažko latku posúvať ešte vyššie. Ved pred nami sa umiestnili len také tímy ako Žilina a Slovan. Verím, že všetci urobíme všetko preto, aby Ružomberok minimálne zopakoval predchádzajúci výsledok. Chceme tiež pokračovať v našom útočnom poňatí, byť strelecky rovnako úspešní ako vlani,“ vyslovil klubové želanie Tittel.

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok