Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Emotívna i prestížna bodka. Trnava končí s Fenerbahce

Futbalisti Spartaka Trnava sa dnes rozlúčia s jeseňou, európskymi súťažami, v ktorých bojovali od júla. A zároveň sa končí aj jedna éra v živote ich klubu.

13.12.2018 08:00
Martin Tóth, Islam Slimani Foto: ,
Trnavčan Martin Tóth v hlavičkovom súboji s Islamom Slimanim z Fenerbahce.
debata

Odchádzajú nielen súčasní tréneri na čele s hlavným Radoslavom Látalom, ale aj všetci poprední ľudia z manažmentu. Majiteľ Vladimír Poór oznámil už pred niekoľkými dňami, že po takmer štvrťstoročí opustí klub. Môže to byť emotívna bodka.

Na záver futbalového roka privítajú Trnavčania turecký veľkoklub Fenerbahce Istanbul. Bude to posledný súboj v D-skupine Európskej ligy, v ktorej je už o všetkom podstatnom rozhodnuté. Do jarnej vyraďovacej časti postúpi víťaz Dynamo Záhreb a dnešný trnavský súper. Stretnutie sa na trnavskom štadióne začína o 21.00.

Spartak získal v skupine štyri body a všetky s Anderlechtom Brusel. Medzi nimi sa rozhodne, kto obsadí tretiu a kto štvrtú priečku v skupine. Aj keby Anderlecht v závere zdolal Záhreb (chorvátsky tím zatiaľ neprehral), Trnave stačí na tretie miesto remíza.

Slovenskému tímu pôjde o prestíž, ale aj o finančné bonusy od UEFA za zisk troch bodov i remízu. Príťažlivosť zvyšuje fakt, že ich súpera privedie na trnavský trávnik kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, ktorý patrí k jeho oporám. Trnavčania majú istanbulskému súperovi čo vracať. V prvom zápase na jeho pôde podľahli 0:2. Oba góly im strelil alžírsky útočník Islam Slimani.

Slovenskému majstrovi sa v lige príliš nedarí, stále bojuje o účasť v prvej šestke. V poslednom tohtoročnom ligovom súboji si však poradil s Trenčínom (3:1) a verí aj v úspešný finiš v európskej súťaži.

Špeciálny zápas čaká útočníka Kubilaya Yilmaza, rakúsky legionár pochádza z Turecka. "Veľmi sa na zápas teším. Príde veľa známych, rodičia, rodinní príslušníci. Vnímam to ako niečo dôležité. Z väčších mužstiev som mal odmalička najbližšie ku Galatasaray. Nie som však žiadny fanatik, skôr prajem národnému tímu Turecka,“ prezradil strelec, ktorý dvoma gólmi rozhodol zápas s Trenčínom.

Trnava prehrala v Istanbule Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Andrej Kadlec (Trnava) a Eljif Elmas...

Fenerbahce začalo program v D-skupine najskôr výpraskom v Záhrebe (1:4), ale to bola jeho jediná prehra a napokon situáciu zvládlo a v predstihu postúpilo. V domácej súťaži sa mu však vôbec nedarí. Naposledy podľahlo Akhisaru Belediyespor 0:3 a v tabuľke mu patrí šokujúce predposledné miesto. Hrozí mu zostup. Pád nezastavila ani výmena trénera. Koncom októbra musel odísť Holanďan Phillip Cocu, nahradil ho jeho krajan Erwin Koeman.

V Trnave by jeho mužstvo nemuselo nastúpiť v najsilnejšom zložení, ale Yilmaz očakáva, že vzhľadom na zložitú situáciu, v ktorej sa tím nachádza, bude chcieť vyhrať a trochu upokojiť situáciu. „Fenerbahce disponuje 25 až 30 kvalitnými hráčmi. Je jedno, kto z nich nastúpi. Budú v plnej sile. Majú výborné mužstvo, určite prídu s túžbou vyhrať, keďže doma nie sú v ideálnej situácii. Rovnako však chceme triumfovať aj my,“ myslí si trnavský útočník.

Naposledy prišlo na ligový súboj Trnavy s Trenčínom len 1330 divákov. O posledný zápas na európskej scéne v tomto ročníku je však solídny záujem a včera bolo predaných asi 12-tisíc vstupeniek. V klube očakávajú, že nebude vypredané, ale do hľadiska by mohlo zavítať asi 15-tisíc fanúšikov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Fenerbahce Istanbul