Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jednotky draftu NHL aj šesť majstrov sveta. Dlho očakávaná nominácia Kanady je známa

Jeden z najväčších favoritov MS v hokeji v Česku z Kanady má v prvej oficiálnej nominácii 22 hráčov, pričom sú v nej aj šiesti majstri sveta a traja víťazi Stanleyho pohára.

04.05.2024 12:05
10. Connor Bedard Foto: ,
Jednou z top hviezd výberu Kanady je ešte len 18-ročný Connor Bedard, ktorý má za sebou prvú sezónu v NHL.
debata

V kádri obhajcov titulu nechýbajú dve jednotky draftu NHL: Owen Power z Buffala, majster sveta z roku 2021, a Connor Bedard z Chicaga. Jediným hokejistom mimo NHL je 17-ročný útočník Macklin Celebrini z Boston University, ktorý by sa mal stať najvyššie draftovaným hráčom v júni v Las Vegas.

U vlaňajšej majstrovskej jazdy v Lotyšsku a Fínsku boli brankár Joel Hofer zo St. Louis a útočníci Jack McBain z Arizony a Adam Fantilli hrajúci v Columbuse.

Stéphane Da Costa Čítajte viac Francúzi obhajovali účasť hráča z KHL na MS: Nikdy nepodporoval ruskú inváziu, odkázalo ministerstvo

Zlato spred troch rokov z Rigy majú okrem Powera ešte útočníci Michael Bunting z Pittsburghu a Andrew Mangiapane z Calgary. Ten bol na úspešnom turnaji najužitočnejším hráčom, najlepším strelcom a dostal sa aj do All star tímu.

Brankár Jordan Binnington a obranca Colton Parayko zo St. Louis získali Stanleyho pohár s Blues v roku 2019. Obranca Bowen Byram z Buffala oslavoval predvlani s Coloradom.

Martin Fehérváry Čítajte viac Obranca Fehérváry pred štartom MS: Slafkovský kritikom zavrel ústa, je top hráč NHL

„Niektorí hráči z tohto kádra majú za sebou úspechy na medzinárodnej scéne a vieme, že sa fanúšikovia tešia na naše predstavenie proti najlepším tímom sveta. Sme presvedčení, že hráči sú pyšní na to, že budú reprezentovať Kanadu v Prahe a Ostrave. Veríme, že máme veľkú šancu na obhajobu zlata.“ uviedol pre web Kanadskej hokejovej federácie generálny manažér tímu Rick Nash.

Kanadu čaká v nedeľu vo Viedni prípravný zápas proti Rakúsku a v utorok v Budapešti generálka na MS proti Maďarsku. Do šampionátu vstúpia obhajcovia titulu v sobotu 11. mája zápasom proti Veľkej Británii.

Úvodná nominácia Kanady na MS v Prahe a Ostrave:
Brankári: Nico Daws (New Jersey Devils/NHL), Joel Hofer, Jordan Binnington (obaja St. Louis Blues/NHL)
Obrancovia: Damon Severson (Columbus Blue Jackets/NHL), Colton Parayko (St. Louis Blues/NHL), Owen Power, Bowen Byram (obaja Buffalo Sabres/NHL), Jamie Oleksiak (Seattle Kraken/NHL), Kaiden Guhle (Montreal Canadiens/NHL), Olen Zellweger (Anaheim Ducks/NHL)
Útočníci: Connor Bedard (Chicago Blackhawks/NHL), Dawson Mercer (New Jersey Devils/NHL), Andrew Mangiapane (Calgary Flames/NHL), Ridly Greig (Ottawa Senators/NHL), Dylan Cozens (Buffalo Sabres/NHL), Jack McBain, Dylan Guenther (obaja Arizona Coyotes/NHL), Jared McCann, Brandon Tanev (obaja Seattle Kraken/NHL), Adam Fantilli (Columbus Blue Jackets/NHL), Michael Bunting (Pittsburgh Penguins/NHL), Macklin Celebrini (Boston University/NCAA)

Dresy tímov na MS v hokeji 2024 Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
Rakúsko - domáci dres.
debata chyba
Viac na túto tému: #kanadská hokejová reprezentácia #MS v hokeji 2024